Автопроизводители губят милиарди заради Brexit

Предричат спад на продажбите с над 1 млрд. бройки за 3 г.
Обновена: 28 юни 2016 15:22 | 28 юни 2016 13:44, Красимир Ангелов
12
Автопроизводители губят милиарди заради Brexit
Снимка: Mini

Великобритания гласува за напускане на ЕС, като това ще се отрази сериозно на икономиката на страната. Един от отраслите, които ще пострадат най-много, е автомобилната промишленост, твърдят аналитици от LMC Automotive.

Според тях продажбата  на нови автомобили ще спадне с около 1 млн. бройки през следващите години, което ще нанесе загуби за милиарди на производителите. Само през тази година продажбите ще намалеят със 120 000 коли, а през следващите 2 години – с още 800 000. Решението за Brexit също така ще окаже влияние и на инвестициите, тъй като автопроизводителите няма да рискуват да влагат пари при подобни обстоятелства.

Финансови експерти от компанията Everscore ISI изчисляват, че автомобилните производители във Великобритания ше се простят с около 9 млрд. долара потенциална печалба. Те са на мнение, че през 2017 г. продажбите ще спаднат с 14%, като най-сериозно ще пострадат PSA, VW Group и Ford.

"Това е лош ден за Европа, но най-вече за Великобритания. В географски план държавата може и да остров, но в политически и икономически – не е", бе лаконичният коментар на председателя на борда на директорите на Daimler AG – Дитер Цетше.

Местният производител Jaguar Land Rover очаква заради Brexit да се прости с печалба от 1,3 млн. долара до 2020 г. Други две компании - Rolls-Royce и Mini, които са част от концерна BMW, засега се въздържат от прогнози. Свои притеснения за бъдещето изразиха и от Toyota и Nissan, които имат големи заводи на Острова.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: колиBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 10Прав си моята братовчедка, която работи в лондонското сити вече са я предупредили, че ако иска да си запази работното място ще трябва да се премести в Германия. Тя вече се е устроила в Лондон с къща и това и дойде като студен душ. Плюс това не знае и немски и най-вероятно ще трябва да си търси друга работа.
9
0
 
35
 
! Отговори
до 10 преди 7 години
Това, което почти не се дискутира и това, което е най-огромният проблем е бюрокрацията в ЕС, имигрантите, правите краставици, щастливите кокошки и прасета, и бедните и нещастни хора. Останалото ще се оправи. Както казват стари хора - белята, ако опре до пари, не е беля
8
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това, което почти не се дискутира и това, което е най-огромният проблем са БОРСИТЕ В ЛОНДОН!!! Това е огромен финансов център, вторият след Уолстрийт! Какво ще стане с тях?! Масово ще започнат да се местят, кой във Франкфурт, кой в Берлин, кой в Холандия и там, където са другите финансови борси. Това ще доведе до огромен срив на борсата им. И точно там са огромните пари и милиарди, които се въртят и там е по-голямата беля.
7
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А хората дали осъзнават, че губят ли стотици милиони тези фирми, това означава и загуба на хиляди работни места? Май за това никой не говори. И това ще са работните места не на немците, а на клоновете във Великобритания. Абе, британците много се оср..ха! Най-жалкото е, че мишките подскачат и се радват, замо ще има икономически жертви и пряко засегнати работни места!
6
1
 
35
 
! Отговори
икономист преди 7 години
Ще се ограничи пазара на всички стоки от и за Англия заради облагането им с мита. Това е целия внос на Англия от ЕС , а в ЕС- целия внос от Англия. Цените на стоките ще поскъпнат, при това не само за автомобилите. Може би заводи, строени в Англия след създаването на ЕС, както и такива европейски, които имат голям сегмент от продажбите си в Англия да понесат финансов колапс. За друго- рано му е още.
5
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Rolls-Royce също ползва части на BMW
4
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БалтонаБалтоне, Мини се произвежда в заводите на БМВ
3
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Супер , ако и Мотопфое е в това число довечера ще се напия от кеф , да видят как се крадат коли от клиенти с помоща на съда /от един пострадал
2
4
 
37
 
! Отговори
Балтона преди 7 години
Не е чак таква драма, на острова вместо беемве и флксваген ще си купят минита, а на континетна обратно и нещата горе долу ще се компенсират. Пък и в швейцария и норвегия да не би да не купуват коли?
1
3
 
36
 
! Отговори
Ku4a преди 7 години
Koi - bulgarskite li?:-)