BMW X5 показа огромен потенциал

Ателието G-Power напомпа всъдехода със 750 к.с.
27 юни 2016 15:07, Красимир Ангелов
3
BMW X5 показа огромен потенциал
Снимка: G-Power

Второто поколение на BMW X5 M F85 в заводската си версия е един от най-мощните "напомпани" кросовъри, появявали се някога. Германските специалсти от ателието G-Power обаче решиха, че моделът има още по-голям потенциал, който трябва да бъде разкрит.

Фирмата предлага триетапна модификация на би-турбо мотор с 8 цилиндъра, който в оригинал разчита на 575 к.с. По желание на клиента мощността може да бъде увеличена до 650, 700 и 750 к.с. Първите два варианта се постигат с помощта на препрограмиране на блока за управление, а най-мощният – с допълнителна модернизация.

При третия стадий 4,4-литровият V8 агрегат освен 750 к.с. предлага и въртящ момент от 980 Нм. Въпреки сериозното си тегло германският всъдеход преминава разстоянието от ¼-миля за 11,5 секунди. За сравнение най-бързият сериен автомобил на планетата – Bugatti Veyron в топ-версията си Sport, прави същото за 9,8 секунди.

След намесата на експертите от BMW X5 M F85 е получил изпускателна система от титан, която освен че предлага уникален звук е и с 23 кг. по-лека от стандартната. Преработен е и турбокомпресорът, а за подобряване на управляемоста кросовърът е поставен на 23-цолови джанти Hurricane RR с гуми с размер 325/25R23. От компанията твърдят, че джантите са направени от авиационен алуминий и са най-леките в класа си.

Още снимки на модела вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: BMW X5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много е добър
1
5
 
13
 
! Отговори
Препатил преди 7 години
Да, тоз таралясник има голям потенциал за висене у сервизите!!!