Skoda готви електрически кросовър

Моделът ще изминава около 500 км с едно зареждане
27 юни 2016 12:52, Красимир Ангелов
2
Skoda готви електрически кросовър
Снимка: Skoda

Чешкият автомобилен производител Skoda разработва кросовър, задвижван с електричество. Това ще бъде напълно нов автомобил, който няма да има нищо общо с вече съществуващи модели на марката, съобщава Autocar.

Машината трябва да бъде готова през 2020 г., като според директора на британското подразделение на компанията Дънкан Мовасаги е много по-евтино тя да бъде разработена от нулата, отколко да се преработва някой от сегашните автомобили.

Топ-мениджърът не разкри подробности за бъдещия електрически SUV на чехите. Очаква се с пълни батерии автомобилът да изминава около 500 км, а зареждането да отнема между 15 и 90 минути.

В основата на кросовъра на чехите ще бъде платформата MEB (Modular Electric Toolkit), на която бе изграден и показаният по-рано тази година концепт Volkswagen Budd-e. Тъй като електрическият агрегат е доста компактен, новият модел може да бъде със 7 места.

Създаването на електрически модел от Skoda е част от плановете на Volkswagen Group, които предвиждат през 2025 г. концернът да продава 1 млн. електромобила и хибрида на година. Всички компании, които са част от групата, включително и Skoda, до 2020 г. трябва да предложат 20 нови модела на електричество или със смесени силови агрегати.

Още новини от света на футбола четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Skoda
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
0
 
! Отговори
инж преди 7 години
Много треа да си т ъп за да си купиш луксозен електрокар. 200 зарядки и му търси мющерии. Ама надали ще има. След 3-4 години ще са най-продаваното second hand нещо.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Още новини от света на футбола четете в AutoMedia.bg"Не знаех че електрокарите са част от футбола, но в днес.бг всичко е възможно.