Йоаким Льов: Следващият мач ще е голям тест за Германия

Льов остана доволен от видяното срещу Словакия

© Associated Press

Льов остана доволен от видяното срещу Словакия

Селекционерът на Германия Йоаким Льов остана доволен от убедителната победа на своя тим с 3:0 над Словакия на осминафиналите на европейското първенство.


Той обаче призна, че трудното тепърва предстои за тима му, който в следващата фаза ще трябва да се изправи срещу победителя от двойката Италия - Испания.


"В началото на европейското имахме проблем с влизането в ритъма на турнира, какъвто често изпитват големите отбори. В груповата фаза имаше много тактически битки. Не трябваше да подценяваме съперниците в групата. Нямаше никакви основания да се счита, че ние ще доминираме на европейското", заяви Льов.




"Италия е много силен в защита, но и в атака те бяха ефективни до последния мач, когато се появиха много резервни играчи. Испанците, от друга страна, са известни със своята атакуваща мощ, която демонстрират във Франция. И двата съперника по право са считани за фаворити на европейското и който и да спечели, това ще бъде голям тест за нас. Това ще бъде един от най-трудните четвъртфинали, които бихме могли да си представим", каза още германският наставник.


Неговият колега от Словакия Ян Козак призна надмощието на германците и ги поздрави за силната игра.


Днес те демонстрираха силата си и ни създадоха много проблеми. Те имат много добър комбинативен футбол, превъзходна комуникация между линиите. Дадохме им твърде много пространство. Впрочем, Германия беше толкова добра, че ние трудно можехме да направим нещо срещу тях, за да им се противопоставим. Малко отбори могат да удържат на подобен ход", сподели словашкият селекционер след мача.


Всичко, което трябва да знаете за: