"Лудогорец" победи шампиона на Грузия във втората си контрола в Австрия

"Орлите" продължават със силното си представяне в Австрия

© LAP.bg

"Орлите" продължават със силното си представяне в Австрия

Лудогорец" записа втора победа във втория си мач от лятната подготовка в Австрия. "Орлите" се наложиха с 3:0 над грузинския шампион "Динамо" (Тбилиси).


Точни за успеха бяха Джонатан Кафу, който отбеляза два гола, и Жуниор Кишада. В първата си контрола разградчани победиха с 2:1 "Славия" (Прага).


В началото на срещата двата тима бяха затруднени от силен дъжд, а топката често спираше в локвите по терена. В края на първата част дъждът спря, което улесни значително играчите на двата състава. За грузинския шампион играха бившият играч на "Черно море" Матиас Курьор и Стефан Велев, който за последно у нас защитаваше цветовете на "Локомотив" (Пловдив).




През първата част "Лудогорец" бе по-активният състав, докато отборът от Тбилиси стигна до два опасни удара. Предимството на "орлите" бе материализирано в 27-ата минута, когато след отлична комбинация между Вандерсон и Кафу, последният се разписа с диагонален удар в горния десен ъгъл. В 34-ата минута бразилецът удвои с второто си попадение, след като бе изведен в наказателното поле от Марселиньо.


Георги Дерменджиев извърши няколко смени в началото на второто полувреме, като Витиня се появи на терена за сметка на Йордан Минев, Игор Пластун отстъпи място на Георги Терзиев, Кишада замени Марселиньо, а Анисе зае мястото капитана Светослав Дяков.


В 61-ата минута Жуниор Кишада се разписа от дистанция, с удар извън границата на наказателното поле и покачи на 3:0. Малко след това в игра се появи Върджил Мисиджан, който замени Вандерсон, а в 71-ата минута Цветелин Чунчуков получи минути за изява, а голмайсторът Джонатан Кафу напусна терена.


Този път промените обаче не доведе до никаква съществена промяна в играта на българския тим и така резултатът се запази до края.

Ключови думи към статията: