Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Франция обърна Ейре и се класира на четвъртфиналите

Гризман бе герой за "петлите" с два гола

0 коментара
Отборът на Франция победи тима на Ейре с 2:1 и се класира за четвъртфиналите на Евро 2016. Герой за "петлите" бе нападателят Антоан Гризман, който вкара и двата гола за отбора си и успя да изработи червен картон на Шейн Дъфи.
 
В следващата фаза на турнира Франция ще играе срещу победителя в срещата между Англия и Исландия.
 
Мачът започна шокиращо за сочения за фаворит отбор на Франция. Още в първата минута ирландците получиха право да изпълнят дузпа, след като Пол Погба спъна в наказателното поле Шейн Лонг . От бялата точка Роби Брейди бе точен за 1:0.
 
До края на полувремето французите създадоха няколко положения, но не успяха да върнат попадението.
 
Димитри Пайе и Пол Погба пробваха удари от фаул, но вратарят на ирландците Дарън Рандълф спаси и двете възможности.
 
Най-чистото положение за Франция дойде в самия край на полувремето, когато Пайе бе изведен на чиста позиция, но ударът му бе блокиран. Последва опит за изстрел и на Гризман, който също бе париран.
 
На почивката  Н'Голо Канте бе сменен с Кингсли Коман и французите наложиха силен натиск. 
 
В  58-ата минута Бакари Саня центрира отлично към Гризман, който бе оставен непокрит в наказателното поле и с глава изравни. Само три минути по-късно Оливие Жиру свали висока топка към нападателя на Атлетико Мадрид и той с премерен удар вкара втория си гол в мача за  2:1.
 
След още пет минути Жиру изведе отново Гризман сам срещу вратаря, но бранителят на ирландците Шейн Дъфи го настигна на границата на наказателното поле и го събори. Нарушението му бе санкционирано с червен картон и Ейре доигра мача с 10 души.
 
До края на срещата отборът а Ейре не успя да застраши сериозно французите, а Гризман и резервата Андре-Пиер Жиняк изпуснаха да направят победата на Франция по-изразителна.
подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

0 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.