Стефан Данаилов: Няма да си гърмя патроните да ставам президент

Стефан Данаилов: Няма да си гърмя патроните да ставам президент

© Надежда Чипева, Капитал

Няма да си гърмя патроните да ставам президент, коментира Стефан Данаилов в интервю за предаването "Комбина" по Нова телевизия. Данаилов смята, че няма сили за предизборната кампания, но ще продължи да помага в партията.


"Нямам сили. Знам какво се изисква за това, вече един път съм бил", допълни Данаилов. Въпреки това той ще продължи да помага на Корнелия Нинова в БСП. Според него Нинова има много качества, но има и нужда от помощ.


"Казах й да успокои топката малко, че иначе ще изпуши. В партията има и други хора, които могат да работят", каза Данаилов. По думите му Нинова се вслушва в съветите му.




Данаилов и преди публично е съветвал лидера на БСП. Още в деня, когато Нинова беше избрана, той й каза да подбира внимателно обркъжението си.


Той коментира още, че не се чувства и приема като политик. "Има хора, които сядат два пъти на банките в залата и се имат за политици. Аз не съм политик, въпреки че вече толкова време съм в парламента", каза Данаилов.


Той не отрича и че е разочарован от някои настоящи и бивши съпартийци. Сред тях посочи Георги Първанов и Сергей Станишев.