Maserati готви електрически спортен модел

Най-вероятно това ще бъде версия на концепта Alfieri
21 юни 2016 16:52, Красимир Ангелов
3
Maserati готви електрически спортен модел
Снимка: Maserati

През 2019 г. компанията Maserati ще пусне на пазара електрически спортен автомобил, съобщава Bloomberg, като се позовава на шефа на алианса Fiat Chrysler Automobiles (FCA) - Серджио Маркионе.

"Често казано, икономическият модел на Tesla Motors не ми дава нито миг покой. Трябва задължително да вземем пример от него и мисля, че подобен експериментален проект може да бъде осъществен от FCA до края на десетилетието”, коментира Маркионе.

Според предварителни данни алиансът ще предложи електрическа модификация на концепта Alfieri, който бе показан през 2014 г. на автосалона в Женева. Очаква се спортното купе с двигател с вътрешно горене да излезе през 2018 г., а година по-късно Maserati да представи и негова електрическа версия.

Маркионе също така потвърди, че през 2021 г. Maserati ще предлага всеки свой модел и в хибридна модификация. Това означава, че до 5 години на пазара ще се появят бензиново-електрически версии на Quattroporte, GranTurismo, GranCabrio, Ghibli и Levante.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: MaseratiСерджио Маркионе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
Каква стана тя,електрическият автомобил-супер луксозна стока.А идеята беше да стане масов....
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХА Ха ХаМазерати коли не се научиха да правят тръгнали електромобили да правят.Въпросната марка се слави с едни доста скъпи чайници