Дъжд отложи края на осминафинала между Пиронкова и Радванска

Пиронкова стоеше добре на корта, но бъркаше прекалено често

© Reuters

Пиронкова стоеше добре на корта, но бъркаше прекалено често

Осминафиналният двубой между Цветана Пиронкова и Агниешка Радванска на "Ролан Гарос" бе прекъснат заради дъжд и ще бъде доигран утре.


Преди принудителната пауза световната №2 водеше на българката с 6:2, 3:0. Въпреки убедителния резултат в полза на полякинята, Пиронкова стоеше добре срещу нея, но бъркаше често.


Огромен проблем за нея бе и сервисът, като не успя да спечели нито едно свое подаване и в двата сета, а точките след първи сервис за нея бяха едва 31%.




Радванска пък играеше стабилно и във важните моменти не демонстрира никакви колебания, позволявайки на съперничката си сама да бърка. Пиронкова направи два пъти повече непредизвикани грешки от полякинята - 22 срещу 11.


Двубоят започна с продължителни разигравания и Пиронкова демонстрира, че няма намерение да се предаде. Тя изгуби първото си подаване, но веднага след това го върна с агресивна игра. Четвъртият гейм мина през седем равенства, българката отрази три брейкбола, но при следващия се пречупи и отново загуби подаването си.


Пиронкова започна да бърка често на форхенд и това позволи на Радванска да пробие отново и да увеличи преднината си на 5:1. Българката успя да върне един пробив, но въпреки това не успя да направи опит за обрат и завърши частта, без да спечели нито едно свое подаване.


Вторият сет продължи да се развива по същия начин и Пиронкова продължи серията си от неуспешни сервиси, което доведе до изоставане в резултата с 0:2. Тогава над Париж започна да вали лек дъжд, но организаторите решиха все още да не прекъсват мача. Това все пак се случи при 3:0 в полза на Радванска, а българката със сигурност ще има нужда от тази пауза.