Мъри е на четвъртфинал в Париж след трисетова лекция срещу Иснър

Шотландецът започна трудно, но след паузата нямаше проблеми

© Reuters

Шотландецът започна трудно, но след паузата нямаше проблеми

Анди Мъри се класира за четвъртфиналите на "Ролан Гарос" след трисетова победа над Джон Иснър. Световният номер две спечели със 7:6 (9), 6:4, 6:3, но въпреки че не даде сет, имаше известни затруднения. Той обаче показа класа и характер в най-важните моменти и успя да сложи край на спора след минимум нужни за това сетове.


Мачът приключи след 2.43 часа игра, но бе прекъснат заради дъжд над Париж. В следващата фаза Мъри ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Кей Нишикори и Ришар Гаске.


Шотландецът измъкна изключително трудно първия сет, в който нито веднъж не стигна до възможност за пробив, а от своя страна Иснър пропиля два шанса. Тайбрекът бе изключително интересен и мина през куп обрати. Първо Мъри поведе с 3:0 и задържа предимството си до 5:2.




След това 17-ият в света американец направи четири поредни точки и се върна в играта. Иснър имаше три сетбола, но съперникът му демонстрира по-здрави нерви и ги отрази, след което затвори сета при втората си възможност за това.


Втората част също не се развиваше по вкуса на Мъри, който три пъти пропиля шанс за пробив и не успяваше да се откъсне в резултата. Той все пак отново демонстрира класата си и проби, точно когато трябваше - в десетия гейм.


Шотландецът започна все по-често да пуска къси топки, които очевидно затрудняваха Иснър и тази тактика му донесе успех. Единственият и оказал се решаващ пробив в частта дойде при 2:1 за Мъри и в негова полза. Това го успокои и до края на двубоя той не допусна изненади.

Ключови думи към статията: