Рашид ал Кетби стана първият пилот, роден извън Европа, печелил рали "България"

В тазгодишното състезание участваха 33 екипажа

© LAP.bg

В тазгодишното състезание участваха 33 екипажа

Рашид ал Кетби (ОАЕ) и неговата навигаторка Карина Хеперле (Германия) с "Skoda Fabia R5" спечелиха 47-ото издание на рали "България", което е трети кръг от европейския рали трофей (ERT, коеф. 3) и втори кръг от националния рали шампионат.


Дубаецът Ал Кетби излезе начело в класирането вчера вечерта, а в неделните отсечки успя да увеличи аванса си и заслужено се поздрави с успеха.


Ал Кетби, който миналата година завърши втори в надпреварата, беше най-бърз и в петте скоростни етапа и стана първият пилот, роден извън Европа, печелил най-голямото автомобилно състезание в България.




На финала Ал Кетби и Хеперле изпревариха с 3.27,3 минути Йордан Атанасов и Янаки Янакиев с "Mitsubishi Lancer Evo IX", за които това е първо успешно завършена надпревара с новия автомобил, с който те започнаха сезона.


Също най-доброто си класиране в кариерата записаха и Дилян Станков и Младен Карчев с "Renault Clio RS", които завършиха на трето място в генералното класиране на 8.04,8 минути зад победителите и на първа позиция сред автомобилите с един двигателен мост.


Победители в новата група Е1 станаха Петър Павлов и Боян Стоянов с "Лада 2015", а първото място в едномарковия шампионат "Hyundai Racing Trophy" спечели шампионът за миналата година Григор Григоров с навигатор Даниел Миленков.


В тазгодишното издание на ралито стартираха 33 екипажа, от които до финала стигнаха 17.

Ключови думи към статията: