ЦСКА завърши сезона във В група с разгром срещу "Миньор" (Перник)

Червените загубиха точки само срещу "Сливнишки герой"

© LAP.bg

Червените загубиха точки само срещу "Сливнишки герой"

ЦСКА завърши първия в историята си сезон във В група с разгромна победа над "Миньор" (Перник).


Червените се наложиха с 6:1 на стадион "Славия" и по този начин останаха непобедени в 32 двубоя, като изгубиха точки единствено при домакинството си на "Сливнишки герой" (2:2).


На вратата за домакините днес застана 40-годишният Стоян Колев, за когото това бе своеобразен бенефис за тима. Срещата започна с минута мълчание в памет на дългогодишния журналист на БТА Валентин Серафимов, който почина през тази седмица.




ЦСКА откри резултата още в 14-ата минута, когато Николай Динчев засече с глава центриране от корнер. В средата на полувремето играчите на Христо Янев решиха всичко с два бързи гола, след като Йордан Йорданов и Николай Цветкова последователно бяха точни от фаул.


Натискът на червените продължи и след почивката и в 52-ата минута Николай Цветков с техничен удар от границата на наказателното поле намери долния ляв ъгъл на Леонтиев. Девет минути по-късно юношата на червените Айкут Рамадан, който се появи като резерва, отне топката в половината на "Миньор" и изведе Хазуров сам срещу вратаря и за тарана не бе проблем да покачи на 5:0 за ЦСКА.


В 71-ата минута във вратата на "чуковете" се разписа и талантът от армейската школа Марио Йорданов, който реализира очи в очи с вратаря на гостите. Няколко минути преди края гостите все пак стигнаха до почетно попадение, дело на Мирослав Тодоров.


ЦСКА завършва сезона с голова разлика 146:10, а най-резултатната им победа бе срещу "Ботев" (Ихтиман) с 11:0, но това, с което феновете ще запомнят сезона е спечелването на купата на България.