Корнелия Нинова: БСП не е болна

Корнелия Нинова: БСП не е болна

© Анелия Николова

БСП не е болна. Тя е жив организъм, със силните и слабите си страни, но и е нужна промяна", каза днес по БНТ новият лидер на партията Корнелия Нинова. Според нея промените трябва да се в четири посоки – структурни (да се даде власт на структурите по места), БСП да е смислена опозиция, да посочва алтернативи на сегашното управление и да демонстрира почтеност и последователност.


Попитана, къде БСП сбърка с модела "Кой", Нинова обяви, че грешката е била на хора, които са взимали решения, извън партията. Тя отказа да посочи персонален отговорник за това.


В отговор на въпрос, Нинова каза, че ДПС и БСП са опозиция, но нямат общи действия. "Имало е случаи, в които сме били заедно, били сме и на различни позиции. Те на няколко пъти подкрепиха правителството по ключови въпроси", каза лидерът на левицата.




Нинова обяви, че за момента няма преговори с АБВ за общ ляв кандидат за президент и такива няма да има, докато в самата партия, с допитване до членовете, не се реши, как БСП да участва в изборите. Тя посочи още, че партията ще участва в изработването на Изборния кодекс, като вече е представила свой проект. БСП ще има и цялостна визия за съдебната реформа, като тя ще е готова през септември.


Корнелия Нинова обяви, че няма да има отдалечаване на партията от Русия. "Деленето на русофили и русофоби е непродуктивно. Партньорствата навън, трябва да се градят на база националния интерес, а той диктува да сме в добри отношения с Русия", обобщи тя.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията: