"Лудогорец" завърши сезона със загуба в Пловдив

26 от появилите се 28 играчи в този мач бяха българи

© LAP.bg

26 от появилите се 28 играчи в този мач бяха българи

Шампионът "Лудогорец" приключи сезона със загуба с 1:2 при гостуването на "Ботев" (Пловдив).


Двубоят беше последен в кариерата на рефера Георги Игнатов и с него беше открит финалният кръг на А група за този сезон.


Мачът беше без значение за двата тима, тъй като позициите им в крайното класиране отдавна бяха ясни. Домакините записаха в групата си само 15 футболисти, а гостите излязоха изцяло с резерви и млади играчи, които до момента не бяха играли в елита.




В стартовите състави имаше общо 20 български футболисти. Единадесет от тях бяха в "Ботев", а девет - в "Лудогорец". Изключение правеха само Витиня и Върджил Мисиджан. Шестимата появили се като резерви след почивката също бяха българи.


Домакините започнаха по-добре мача и в осмата минута Божидар Васев беше близо до откриване на резултата след чудесно изпълнение. Той овладя на гърди в наказателното поле и отправи акробатичен удар с гръб към вратата, но топката се отби в напречната греда.


Реферът Георги Игнатов ръководи своя последен мач

© LAP.bg

Реферът Георги Игнатов ръководи своя последен мач


В 13-ата минута защитата на "Ботев" не се ориентира добре след центриране отдясно и Мисиджан се озова на отлична позиция в наказателното поле. С един финт холандецът се освободи от бранителите и прати вратаря Мартин Димитров, но направи по-трудното и не уцели вратата.


Пет минути по-късно пловдивчани откриха резултата. Васев беше изведен зад защитата от Тодор Неделев, напредна на скорост и прати топката покрай вратаря Георги Аргилашки.


До края на полувремето "Ботев" не позволи на съперника да стигне до добри възможности за изравнително попадение.


Както и през първата част, пловдивчани започнаха по-добре след почивката. В 57-ата минута Васев нахлу към наказателното поле на гостите и подаде към Лъчезар Балтанов, чийто удар обаче не намери целта.


"Лудогорец" завърши сезона със загуба в Пловдив

© LAP.bg


Четири минути по-късно след добра атака на "канарчетата" Милко Георгиев получи топката на удобна позиция, но и той стреля неточно. В 85-ата минута Георгиев отново не се възползва от добра ситуация.


По-активната игра на "Ботев" все пак даде резултат в 87-ата минута. Кристиан Димитров засече центриране от ъглов удар и вкара първия си гол в А група.


В последната от четирите минути добавено време Венцислав Керчев намали резултата с удар отблизо.


"Ботев" завършва първенството на седмо място с 33 точки след осем победи, девет равенства и 15 загуби. "Лудогорец" остава със 70 точки, постигнати след 21 победи, седем равенства и четири поражения.

Ключови думи към статията: