Тоти вдъхнови "Рома" за късен обрат, "вълците" излязоха втори

Тоти вдъхнови "Рома" за късен обрат, "вълците" излязоха втори

© Associated Press

Ветеранът в състава на "Рома" Франческо Тоти вдъхнови отбора за много важен обрат до 3:2 срещу "Дженоа" като гост. Мачът беше много вълнуващ и предложи интересна развръзка.


"Вълците" събраха 74 точки два кръга преди края и излязоха на второто място. Те са с точка пред "Наполи", който по-късно приема "Аталанта".


Още в шестата минута Мохамед Салах получи от Пероти в наказателното поле и отблизо даде преднина на "Рома". Пет минути бяха необходими на домакините, за да изравнят чрез Тацидис, пратил топката в долния десен ъгъл.




"Рома" имаше по-добри възможности да поведе отново, но вместо това "Дженоа" вкара. В 65-ата минута Ринкон подаде на Паволети, който с добре насочен удар направи 2:1.


Резервата Тоти изравни в 77-ата минута. Даниеле де Роси му подаде при изпълнение на фаул и нападателят с мощен удар преодоля Ламана. Секунди по-късно вратарят спаси опасен удар на Тоти от фаул.


"Рома" стигна до победата в 87-ата минута чрез Стефан ел Шаарави. Той влезе на скорост в наказателното поле и засече подаване на Един Джеко. В добавеното време Войчех Шчесни спаси вратата си, след като Диего Капел беше изведен в наказателното поле.