Общо 15 отбора са подали заявка за новата А група

Общо 15 отбора са подали заявка за новата А група

© Цветелина Николаева

Общо 15 клуба са подали заявка за участие в новата А група, съобщава "Нова телевизия". Според информацията това са направили всичките девет отбора, които в момента се състезават в елита.


Миналата седмица документи е подал и досегашният изпълнителен директор на ЦСКА Александър Тодоров. Впоследствие той беше освободен от настоящото ръководство на червените.


До момента Гриша Ганчев, който издържа клуба, не е представил официално намеренията си за следващия сезон. От БФС заявиха, че ЦСКА може да играе в А група само с настоящото дружество, докато Ганчев иска да бъде признато новосъздаденото ФК ЦСКА. Преди дни от дружеството ФК ЦСКА-София на Васил Божков изразиха намерения да оздравяват сегашното дружество.




Водачът в Б група "Дунав" (Русе) е подал документи. Същото са направили още "Литекс", "Нефтохимик", "Локомотив" (Горна Оряховица) и третодивизионният "Етър".


Изненадващо, извън списъка са вторият в Б група "Поморие" и четвъртият "Созопол".


От БФС ще изпратят въпросник до всички кандидати, за да се запознаят с планирания им бюджет, вижданията им за формата на първенството и за броя мачове. Яснота за окончателния вариант на новата А група ще има в началото на юни.