Федерер ще пропусне мастърса в Мадрид заради проблеми в гърба

Тази година швейцарецът изпусна няколко турнира заради контузии и здравословни проблеми

© Reuters

Тази година швейцарецът изпусна няколко турнира заради контузии и здравословни проблеми

Швейцарецът Роджър Федерер няма да участва в тенис турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид. Той страда от проблеми в гърба и пропуска надпреварата на червени кортове.


Третият в световната ранглиста получил травма по време на съботната си тренировка. Федерер заяви, че оттеглянето му е предпазна мярка, за да не се получи усложнение.


По думите му проблемът в гърба му е познат, тъй като и преди се е появявал. "Окей съм с това. Поне знам какво е", каза Федерер.




Първоначално турнирът в Мадрид, където швейцарецът е трикратен шампион, не беше в графика му. Той обаче реши да заяви участие, за да може да се подготви за "Ролан Гарос" след три седмици.


Този сезон рекордьорът по титли от Големия шлем се впусна само в три турнира. Първо игра в Бризбейн, а след полуфинала си с Новак Джокович в Australian Open претърпя операция на лявото коляно. Швейцарецът се завърна на корта в Монте Карло.


В Мадрид няма да участва и водачката в световната ранглиста Серена Уилямс. Американката обяви в петък, че пропуска състезанието, тъй като е болна.