Взрив на газова бутилка остави на улицата две семейства

Огънят е тръгнал от жилището на семейство с малко дете в Пловдив
Обновена: 2 май 2016 19:54 | 2 май 2016 17:30,
12
Взрив на газова бутилка остави на улицата две семейства
Снимка: Dnes.bg

Две семейства остават без дом на втория ден от Великден. Това се случва, след като пожар избухна в къщата им в района на Първа поликлиника до Понеделник пазара в Пловдив.

Къщата се обитава от две семейства.

На третия етаж, където е избухнала и бутилката, живее младо семейство с бебе. Те са разстроени от случилото се. Мъжът отказа коментар за инцидента.

На втория етаж живее възрастна двойка.

"Бяхме на път към Марково, отивахме на гости. Така и не стигнахме до гостите, защото ни се обадиха, че гори къщата. Цялото ни имущество е вътре на втория етаж. Не знаем къде ще живеем, сигурно ще ходим при роднини", разказа пред Dnes.bg Светла Серафимова, която живее на втория етаж на имота.

Пожарникарите продължават да се борят с огъня. В момента падат парчета от покрива и има опасност таванът да пропадне. На място има линейка, пожарни и полиция, която е отцепила района.

В района освен на дим, мирише и на газ. Пожарникари продължават да влизат и да излизат от къщата.

"Първо на етажа имаше огън, а после се чу силен взрив", разказа очевидка на инцидента.

Става въпрос за експлозия на газова бутилка. Съседите обаче са категорични, че тя е гръмнала, след като къщата вече е горяла.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Пловдивпожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Сп??нс преди 7 години
На всеки 3 години ми се обаждат , че ще мине техник да провери газовите уреди. Нямам представа кой го праща и кой води сметка , но идва сменя маркуча и вентила ,замерва СО-то което отделя бойлера и трите котлона заедно ако трябва да се прави нещо го прави - плаща му се и "Хайде със здраве" . Бутилките са собственост на фирмата и са - пълна за празна. Уж не е сложно ,но в Бг няма как да се случи.
8
8
 
2
 
! Отговори
статистика преди 7 години
Руската газ е вредна за живота,здравето и имуществото на Вас и околните
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напълнена от бензиностанцията на колонката !!Не подменен вентил който изпуска!!Технически неизправен уред в случая Газова печка!!************в нормална държава с нормални доходи:никой не пълни газови бутилки на бензиностанцията на колонкатакогато вентила изпуска се сменя цялата газова бутилкане използват амортизирана газова печка на 10 - 15 години а си купуват нова
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България ситуацията е такава, че дори да имаш застраховка, нямаш гаранция, че застрахователят ще ти я плати. Преди време правих проучване за едно дело, търсих съдебна практика и най-големият брой искове бяха към застрахователи. плащат само ако ги осъдиш.
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТова е по надеждният икономичен начин цял свят го практикува защо не и тук има хиляди причини да се възпламени Напълнена от бензиностанцията на колонката !!Не подменен вентил който изпуска!!Технически неизправен уред в случая Газова печка!!
4
14
 
13
 
! Отговори
2 преди 7 години
до номер 1доходите често стигат за застраховка, но манталитета - не
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Великден стават чудеса!
2
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки опит за заобикаляне на скъпия ток се наказва!
1
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в нормална държава доходите щяха да им стигнат да направят застраховка - имущество ...