"Барселона" победи десет от "Бетис" и се върна начело в Испания

Ракитич вкара първия гол в мача след грешка на отбраната и вратаря Антонио Адан

© Reuters

Ракитич вкара първия гол в мача след грешка на отбраната и вратаря Антонио Адан

Барселона" спечели гостуването на "Бетис" с 2:0 и се върна на върха в испанското първенство, след като по-рано днес последователно на него стъпиха "Реал" и "Атлетико".


Два кръга преди края на сезона каталунците събраха 85 точки и се изравниха с "дюшекчиите", но имат по-добри показатели в директните двубои и ако спечелят шест точки в следващите два мача - срещу "Еспаньол" и "Гранада", със сигурност ще триумфират с титлата за 24-и път.


Футболистите на "Бетис" оказваха здрава съпротива на шампионите, но защитникът Хайко Вестерман получи два жълти картона в рамките на само седем минути - между 28-ата и 35-ата минута, което отвори широко вратите на "Барселона" към победата.




Каталунците не успяха да отбележат до края на полувремето, но след почивката постигнаха целта си след попадения на Иван Ракитич в 50-ата минута и на Луис Суарес в 81-ата минута.


"Барселона" не започна добре мача и дълго време не успяваше да стигне до опасна ситуация пред вратата на "Бетис". В 35-ата минута обаче Шварцман препъна пробиващия на скорост Ракитич и беше изгонен с втори жълт картон.


До почивката каталунците продължиха да изпитват трудности в атака, но ситуацията на терена се промени през второто полувреме.


Две минути след подновяването на играта Суарес пропусна да отбележи след хубаво подаване на Неймар, но в 50-ата минута резултатът беше открит.


Меси центрира в наказателното поле, а защитник на домакините опита да изчисти със задна ножица, но не уцели топката. Това заблуди вратаря Антонио Адан, който също се размина с топката и за Ракитич остана само да я насочи в опразнената врата.


"Барселона" пропусна две изгодни възможности да удвои, преди в 81-ата минута Меси да пусне изключителен извеждащ пас през центъра за Суарес, който с първото си докосване насочи топката във вратата.


Уругваецът отбеляза 35-ото си попадение в Примера дивисион и продължава да води в битката както за трофея "Пичичи", така и за "Златната обувка".