Григор Димитров ще играе с 87-ия в света на финала в Истанбул

Димитров ще преследва пета титла в кариерата си и първа от две години насам

© Reuters

Димитров ще преследва пета титла в кариерата си и първа от две години насам

Григор Димитров ще се изправи срещу аржентинеца Диего Шварцман във финала на турнира в Истанбул. Битката за титлата ще стартира в неделя от 17.00 часа.


Димитров преодоля полуфиналите след два тайбрека срещу 211-сантиметровия хърватин Иво Карлович, а Шварцман елиминира сънародника си Федерико Делбонис след обрат и победа с 6:7 (5), 6:3, 6:2.


Двамата аржентинци изиграха класическа здрава битка между специалисти на червени кортове, която продължи 2 часа и 17 минути.




Шварцман записа първа победа от три мача срещу поставения под №4 Делбонис и за пръв път в кариерата си ще играе индивидуален финал в турнирите на АТП.


Досега той не е играл срещу заемащия 29-ото място в световната ранглиста Димитров, който ще преследва пета титла в кариерата си, но първа от 2014 г.


23-годишният аржентинец, който се намира на 87-ото място в класацията на АТП, достигна и до финала на двойки в Истанбул.


Той и сънародникът му Андрес Молтени победиха след обрат австралийците Маркус Даниел и Артьом Ситак с 4:6, 6:1 и 10:6 в шампионския тайбрек.


Шварцман и Молтени ще се изправят срещу италианско-израелския тандем Флавио Чипола и Дуди Села в мача за титлата. При успех двамата аржентинци ще спечелят първа в кариерата си титла на двойки от календара на АТП.

Ключови думи към статията: