"Арсенал" измъкна победа над "Норич", а "Нюкасъл" излезе от зоната на изпадащите

Габриел се радва, след като Дани Уелбек е отбелязал победния гол във вратата на "Норич"

© Reuters

Габриел се радва, след като Дани Уелбек е отбелязал победния гол във вратата на "Норич"

Арсенал" взе измъчена, но много ценна победа с 1:0 над борещия се за оцеляване "Норич" и направи важна крачка класиране в топ 4.


"Артилеристите" събраха 67 точки и се изкачиха на трето място преди последните си два мача за сезона.


Тимът на Арсен Венгер има аванс от три точки пред "Манчестър сити" и осем пред "Уест хем" и "Манчестър юнайтед". "Гражданите" и "чуковете" обаче са изиграли един мач по-малко, а "червените дяволи" - два по-малко.




Влезлият като резерва след почивката Дани Уелбек донесе успеха на "Арсенал". Той се появи в игра в 56-ата минута и три по-късно отбеляза победното попадение.


Двубоят на "Емиратс" беше съпътстван от протести на феновете срещу Арсен Венгер. Трибуните бяха изпълнени с множество плакати, призоваващи за край на ерата на французина в "Арсенал", а голяма група привърженици протестираше пред офисите на стадиона преди мача.


В отговор на призивите за оставка на Венгер се чуха и песни в подкрепа на мениджъра, а един от феновете беше издигнал транспарант: "Гордея се с Арсен, срамувам се от "феновете"."


Стадион "Емиратс" беше изпъстрен с транспаранти срещу Арсен Венгер

© Reuters

Стадион "Емиратс" беше изпъстрен с транспаранти срещу Арсен Венгер


"Норич" можеше да изненада домакините още в шестата минута, но Петер Чех спаси удар на Нейтън Редмънд. След това Алексис Санчес и Оливие Жиру не се възползваха от добри шансове пред вратата на гостите.


В заключителните минути на първото полувреме Чех отново трябваше да спасява удар на Редмънд, а секунди по-късно опасен изстрел на изключително активния полузащитник на "Норич" премина на сантиметри покрай гредата.


След почивката футболистите на "Арсенал" натиснаха по-здраво и това даде резултат в 59-ата минута. Оливие Жиру свали топката с глава центриране отдясно на Ектор Бейерин, а Уелбек я насочи в долния десен ъгъл на Джон Руди.


На трибуните все пак имаше и фенове, които подкрепиха Венгер

© Reuters

На трибуните все пак имаше и фенове, които подкрепиха Венгер


Пет минути по-късно Лоран Косчелни направи страхотен шпагат, за да попречи на Камерън Джером да изравни отблизо.


В 73-ата минута Месут Йозил беше близо да подпечата успеха на "Арсенал", но страхотен негов изстрел от дистанция разтресе напречната греда.


Десетина минути по-късно Руди направи отлично спасяване с една ръка след удар с външен фалц на Мохамед Елнени. "Арсенал" не успя да удвои аванса си, но отбраната на "артилеристите" не позволи опасни ситуации пред Чех до края и трите точки останаха за домакините.


"Нюкасъл" направи важна крачка към оцеляването

© Reuters

"Нюкасъл" направи важна крачка към оцеляването


В същото време "Нюкасъл" излезе от зоната на изпадащите за пръв път от десет кръга насам. "Свраките" победиха "Кристъл палас" с 1:0 у дома и събраха 33 точки, които ги изкачиха на 17-ата позиция.


Андрос Таунзънд отбеляза единственото попадение в 58-ата минута, в 70-ата минута бившият играч на "Нюкасъл" Йоан Кабай пропусна да изравни от дузпа.


Големият враг "Съндърланд" пропусна тази възможност, след като завърши 1:1 при гостуването на "Стоук сити". "Черните котки" са 18-и с 32 точки, а "Норич" е на 19-а позиция с 31 точки. Двата тима обаче са изиграли мач по-малко от "Нюкасъл".

Ключови думи към статията: