"Берое" и "Славия" поделиха точките след 1:1 в Стара Загора

Във втори пореден кръг "Берое" изпусна трите точки в края, след като и преди седмица срещу "Пирин" допусна изравняване в 88-ата минута

© LAP.bg

Във втори пореден кръг "Берое" изпусна трите точки в края, след като и преди седмица срещу "Пирин" допусна изравняване в 88-ата минута

Берое" и "Славия" завършиха 1:1 във втория мач от 31-ия кръг на А група и запазиха позициите си в битката за третото място. Старозагорци събраха 44 точки и остават на трета позиция с аванс от четири точки пред столичани, които прекъснаха серията си от три поредни загуби.


Ако ЦСКА спечели финала за Купата на България срещу "Монтана", и четвъртото място ще осигури европейска квота. В противен случай третата позиция ще е последната, осигуряваща участие в квалификациите на Лига Европа.


"Берое" беше много близо до победата, след като Георги Божилов откри резултата в средата на първото полувреме. Борислав Балджийски обаче донесе точката на "Славия" с попадение в 88-ата минута.




Домакините бяха по-активният отбор през първото полувреме, в което нямаше много голови положения. Тимът от Сата Загора два пъти имаше претенции за дузпа заради игра с ръка в наказателното поле, но те не бяха уважени от Ивайло Стоянов.


В шестата минута Том проби отляво и центрира, а топката се отби в ръката на Емил Мартинов. Доста по-дискусионна беше втората ситуация - в 19-ата минута, когато Божилов стреля, а Стефан Велков спря пътя на топката към вратата.


Все пак "Берое" откри резултата две минути по-късно. Том отново се справи много добре по лявото крило и изведе Станислав Костов, който почти от аутлинията върна назад за Божилов и нападателят реализира с прецизен удар по земя от 13-14 метра.


"Славия" имаше страхотна възможност да изравни при първото си чисто положение. То дойде в 45-ата минута, когато Ивайло Димитров се озова очи в очи с Благой Макенджиев. Нападателят на "Славия" опита да прокара топката между краката на вратаря, който обаче не позволи да се стигне до гол.


В началото на второто полувреме "Берое" продължи да бъде по-активния отбор, а Исмаил Иса пропуснаха хубава възможност да удвои аванса на своя тим.


"Славия" рядко успяваше да затрудни защитата на старозагорци, но стигна до изравнителен гол две минути преди края. Абуд Омар центрира меко в наказателното поле, защитата на "Берое" увисна и Балджийски вкара с глава отблизо.


Така във втори пореден кръг "Берое" изпусна трите точки в края, след като и преди седмица срещу "Пирин" допусна изравнителен гол за 1:1 в 88-ата минута.

Ключови думи към статията: