Късен гол на Гарет Бейл качи "Реал" на върха в Испания

Във втори пореден мач уелсецът се превърна в герой за "Реал" при отсъствието на Роналдо, а в днешния мач и на още половин дузина титуляри

© Reuters

Във втори пореден мач уелсецът се превърна в герой за "Реал" при отсъствието на Роналдо, а в днешния мач и на още половин дузина титуляри

Реал" (Мадрид) измъкна много трудна победа с 1:0 при гостуването на "Реал сосиедад" и излезе начело в испанското първенство преди тазвечершните двубои на конкурентите "Барселона" и "Атлетико" (Мадрид).


Белите събраха 84 точки и имат две повече от каталунците и "дюшекчиите", които играят съответно с "Бетис" като гости от 21.30 часа и с "Райо валекано" у дома от 19.15 ч.


"Реал" спечели десета поредна победа в Примера дивисион, а единственото попадение срещу "Реал сосиедад" отбеляза Гарет Бейл в 80-ата минута.




Зинедин Зидан в трети пореден мач не можеше да разчита на контузения си голмайстор Кристиано Роналдо, но в негово отсъствие отново изпъкна Бейл.


Уелският национал вкара и два от трите гола при обрата от 0:2 до 3:2 срещу "Райо валекано" в предишния кръг, включително победното в 81-ата минута, а днес пак съхрани шампионските надежди на своя отбор.



Той беше един от малкото обичайни титуляри на "Реал", които стартираха в Сан Себастиан и не получиха почивка преди реванша с "Манчестър сити". Другите бяха Кейлор Навас, Серхио Рамос и Лука Модрич.


Място в стартовия състав получиха Рафаел Варан, Начо Фернандес, Данило, Каземиро, Лукас Васкес, Хамес Родригес и Борха Майорал. Пепе и Марсело бяха на пейката, но не се появиха в игра, Хесе Родригес влезе за 15 минути в края, а Карим Бензема и Тони Кроос изобщо не бяха в групата.


"Реал" започна много активно мача в Сан Себастиан и отправи половин дузина удари в първия четвърт част. Нито един от тях обаче не намери целта.


Бейл няколко пъти беше близо до гол, но изстрелите му преминаваха малко покрай гредите, a веднъж вратарят Херонимо Рули спаси удар на Хамес.


След почивката "Реал" продължи да атакува, но домакините се отбраняваха добре. Вратарят на "Реал сосиедад" също беше на висота и два пъти се намеси решително срещу Бейл.


Рули обаче се оказа безпомощен срещу уелсеца в 80-ата минута. Васкес проби отдясно след подаване на Лука Модрич и центрира пред вратарското поле, където Бейл надскочи централните бранители и прати топката с глава в мрежата.