"Борусия" (Мьонхенгладбах) отложи шампионския празник на "Байерн"

"Борусия" (Мьонхенгладбах) отложи шампионския празник на "Байерн"

© Reuters

Борусия" (Мьонхенгладбах) отложи шампионския празник на "Байерн", след като измъкна равенство 1:1 при гостуването в Мюнхен.


"Борусия" (Дортмунд) също свърши своята работи след домакински разгром с 5:1 срещу "Волфсбург". Така "жълто-черните" съкратиха изоставането си до лидера на пет точки преди последните два кръга.


За да стане шампион за първи път пред собствена публика баварците трябваше да постигнат същия резултат като "Дортмунд" и нещата потръгнаха добре. Още в петата минута Томас Мюлер откри резултата след удар с глава, с което премина границата от 20 гола през сезона.




С резервния си състав "Байерн" обаче нямаше такова доминиращо поведение на терена срещу петия "Гладбах", който се бори за участие в Шампионската лига.


Баварците създадоха само още две опасности до края на полувремето, а "Борусия" отговори с опасен удар с глава на Андре Хан, отразен от вратаря Мануел Нойер.


В началото на второто полувреме "Байерн" пое контрола върху топката, но само за десетина минути. След това гостите отново изравниха играта и логичното се случи. В 72-ата минута резервата Ларс Щиндъл изведе Хан зад гърба на отбраната и той с премерен удар ниско по земята вкара за 1:1.


Шампионите вдигнаха оборотите до края на мача, но не успяха да намерят път към вратата на Ян Зомер. С това равенство "Байерн" няма победа срещу този отбор вече в четири поредни мача.


В същото време "Борусия" (Дортмунд) беше безкомпромисен срещу миналогодишния вицешампион "Волфсбург".


Още до деветата минута домакините водеха с 2:0 след головете на Шинджи Кагава, а в 59-ата минута Марко Ройс вкара за 3:0.


Когато стана ясно, че на "Алианц Арена" не всичко върви гладко, жълто-черните отново се разиграха и вкара още два гола. Пиер-Емерик Обамеянг вкара два гола в рамките на една минута, за да увеличи аванса на 5:0.


Андре Шюрле вкара почетното попадение за "вълците", а с тази загуба тимът се прости окончателно с надеждите да играя в Европа през есента.


"Хановер" е първият сигурен изпадащ от Бундеслигата, след като загуби с 1:3 от "Шалке 04". В петък "Фрайбург" стана първият сигурен влизащ от втора Бундеслига.