Безработицата в ЕС през март спада, у нас – най-много

21,419 милиона мъже и жени в Евросъюза са без препитание
29 апр 2016 15:00,
29
Безработицата в ЕС през март спада, у нас – най-много
Снимка: flickr

Безработицата в еврозоната е спаднала до 10,2 процента през март, което е най-ниското равнище от август 2011 година, сочат публикувани днес данни на Евростат.

Резултатът е по-добър, отколкото очакваха анализаторите, анкетирани от Factset, които прогнозираха равнище от 10,3 на сто, отбелязва Франс прес.

През февруари безработицата бе 10,4 процента.

За целия ЕС е отчетено равнище от 8,8 процента, което също бележи спад спрямо 8,9 процента през февруари и 9,7 процента през март 2015 година.

Евростат е изчислила, че 21,419 милиона мъже и жени в ЕС, от които 16,437 милиона в еврозоната, са били без работа миналия месец.

Сред страните членки най-ниско равнище се наблюдава в Чехия (4,1 процента) и Германия (4,2 процента), а най-високо - в Гърция (24,4 процента за януари 2016-а) и Испания (20,4 процента).

Спрямо година по-рано безработицата е намаляла в 25 държави и е нараснала в Австрия (от 5,6 на 5,8 процента), Латвия (от 9,8 на 9,9 процента) и Финландия (от 9,2 на 9,3 процента).

Най-голям спад на годишна основа е отчетен в Кипър (от 16,2 на 12,1 процента), България (от 10 на 7,3 процента) и Испания (от 23 на 20,4 процента), сочат данните.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
МУНЧО преди 7 години
До Анонимен12...и при нас постоянно има обява за наемане на работа в едно заведение-проблемът е, че не плащат заплати и след максимум месец всички изчезват....ама е мноооого гот да не плащаш заплати,нали?
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 18. Явно пишеш колкото да не заспиш! Или живееш и работиш за собствения си г*з само! Не ме карай да цитирам точно определени обяви от сайтове за работа, за изискванията които имат работодателите към кандидатите и съответно заплатата която ти се предлага.... Ми не Благодаря... Но докато има такива като тебе пазара на труда в България няма да се оправи...
24
0
 
0
 
! Отговори
Дърт Крейзър преди 7 години
Проблемът не е ,че няма работа а че 90% от работните места са в Сф,Вн,Пл, и Бургас , а имаме толкова хубави за живеене градчета и има хора които не искаме да живеем затворени в панелка и да ни е страх да замръкнем на улицата
23
1
 
5
 
! Отговори
до 24 преди 7 години
в европата остават без работа само нашенските тарикати които живеят ден за ден с далаверки
22
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
21 милиона мъже и жени в Европа са без препитание.Но те не са достатъчни за Фрау да си избере от тях работници за немската индустрия, та трябваше да внесе още 2 милиона инженери, които не правят разлика между права линия и почти права и атомни физици, които не знаят таблицата за умножение.В резултат на тази хуманитарна дейност, сега социалните помощи изплащани на т.нар. бежанци са по-големи от помощите давани на германци и хора от ЕС.Затова хората от ЕС, които останат без работа ще бъдат връщани
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 21 не знам на колко си години , имам близо 20 год. Стаж в България , какво спечелих нищо вземеш заплата до другата на кантар с лишаване , ако мислим с мисълта ,, ТОЛКОВА ДАВАТ КАКВО ДА ПРАВИМ,, още много години ще им работим ей тъй. Писна ми и за туй съм вънка поне се надявам да имам късмет,
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има работа даже и за гъзоръките.
19
5
 
7
 
! Отговори
:-D преди 7 години
Темата е за безработицата. Явно всички стигнахме до извода, че работа има. Някои се раздвояват дали си струва да се работи за нашенска заплата. От друга страна гурбетът смърди - жертваш себе си, познанствата и приятелствата, роднинските връзки за пари. Държавата ни не струвала. Ами как ще струва, като всички са приели бягството от реалността за единствен изход! По-скоро съм на мнение, че този начин на мислене не струва. Бягайте! Аз оставам. После обаче, когато нещата се наредят, не се връщайте! Няма да е честно.
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Работа в страната има стига да искаш, но въпроса ми е за колко пари за тези пари няма смисъл да се губи време в България.
17
3
 
7
 
! Отговори
абе помияр преди 7 години
жена ми е с пет езика и две филоогии... и буквално беше принудена да се маха в чужбина и остави малко дете...няма работа в града за нея...няма учители-деца не останаха,хора не останаха...инвестициите са нулеви...всичко се съсредоточава в софия и още 4-5 града...страната обезлюдява,роми завземат села и малки градчета от които българите се изселват-кьорав ли,богат и самодоволник ли си...
16
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
У нас !!винаги!! е имало и има работа за кадърните и способните хора, както и за тези с образование, аз през моя живот никога не съм оставал без работа дори и за 1 ден и съм сменял само два пъти, всички мои познати и приятели имат работа и никога не са се оплаквали от липсата на такава. Не знам кои са тези хора които се оплакват че нямат работа при положение че са заобиколени от работа, това са явно или неграмотни хора от село или такива без образование, но и това не им е оправдание да не работ
15
3
 
11
 
! Отговори
политиците преди 7 години
само лъжат хората...безработицата намалявала...да,на фона на умираща българия...хора не останаха в моя град вече...доста по чужбина,по морето,другите в гробищата...как няма да намалее безработицата-аман от манипулации..
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** ЕВРОПЕЕЦСега пак сме бедни само, че нямаме армия, нямаме полиция, нямаме образование, нямаме здравеопазване, нямаме нищо. По-голи сме отколкото бяхме тогава... но сме горди членове на ЕС.....Боклукчийница България-клоаката на Европа...
13
2
 
4
 
! Отговори
жико преди 7 години
До АнонименНа България, не и трябват неграмотници пишещи на латиница.
12
6
 
10
 
! Отговори
жико преди 7 години
Безработица в България няма. Има милюзлук, и то в изобилие.Стига сте ревали, а започнете да поработвате.Който иска работи, който не иска и не може, се оправдава.И по-полека, да не се секнете.
11
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единствените безработни, които познавам са няколко майки, които ги мързи да работят и предпочитат да го раздават домакини, няколко пампорджийски булки, на които не им се налага да работят, няколко мъже, работещи на черно, които обаче също влизат в статистиката, какно и няколко мързеливци, предимно ***, на които просто не им се бачка и предпочитат да цоцат държавата. Безработица всъщност няма. Всеки, който поиска, може да си намери работа. Пълно е с обяви за работа, които стоят с месеци без никой да им отговори.
10
8
 
17
 
! Отговори
избягал преди 7 години
Безработните намаляват, само ,защото хората се изнасят масово от тази пропаднала дупка, в която с постни пици и безумни бюджети убиха всякакъв бизнес, за да си наложат авторитарния режим. Дори тези ,които имат работа, реално хранят малцинствата, които живеят от помощи и кражби. Няма бъдеще за тази страна.
9
6
 
21
 
! Отговори
feod преди 7 години
каква безработица, тук няма и наченки на пазар на труда, всичко е като феодализъм, хората се чудят в коя страна да заминат, за да намерят препитание
8
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
DO KATO TAKIVA KATO MIKOV SE PREGRUSHTAT V MOSKVA , BULGARITE SHTE SE MUCHAT V EVROPA S NEINOTO TRUDOVO PRAVO..
7
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Б.лгаристан загива и изчезва тази жалка територия приемете го