Приключенията на симпатичния вълк Вълкан

Приключенията на симпатичния вълк Вълкан

© издателство

Книжките за приключенията на симпатичния вълк Вълкан се отличават. Дали заради оригиналната форма и прекрасните илюстрации на Елеонор Тюилие... Дали заради хумора, позитивизма и топлотата на френската писателка Ориан Лалман...


Но невъзможно е да четете тези истории и те да не ви напомнят за поучителните басни на Лафонтен.


Нова детска поредица под марката на издателство "Колибри" е вече по книжарниците - "Моите малки книжки" на Лалман, която обожава малчуганите и историите, свързани с тях.   




Книжките за Вълкан са предназначени за деца от 3 до 7 години, преведени са в цял свят и се радват на невероятен успех. Поредицата е образователна и е спечелила награда за стимулиране на четенето в училище, тъй като е била избрана от най-голям брой преподаватели.


Приключенията на симпатичния вълк Вълкан

"Вълкът, който си търсел любима" запознава с главния герой на поредицата - един голям черен вълк на име Вълкан. Той бил по-скоро сладък и мил, но мъничко самотен, и един ден решил да си намери любима. Но как да разбере коя е вълчицата на живота му? (Отишъл за съвет при чичо Бухал, горския мъдрец.) Трябвало само да му се завърти главата и да му се подкосят краката. Какво по-лесно от това? 


Вълкан цял ден си въртял главата. 
Накрая свят му се завил
и тупнал Вълчо на земята, 
ала любима не открил...


"Вълкът, който искал да обиколи света" води малчуганите на приказно пътешествие в компанията на добродушния вълчо Вълкан, на когото му омръзнало да скучае в гората. Мислил, струвал и... ето че му хрумнала блестяща идея! Метнал раницата си на гръб и потеглил – към Италия, Египет, Африка, Канада и още много други страни. Ще се завърне ли доволен от тази обиколка на света? 


В Италия Вълкан си хапвал до насита
спагети, сладолед и пица. 
Ах, мамма мия! Каква неземна вкусотия!

Ключови думи към статията: