Правителствен МиГ-23 беше свален в Либия

"Ислямска държава" поела отговорността за атаката
Обновена: 13 фев 2016 08:50 | 13 фев 2016 08:23,
45
Правителствен МиГ-23 беше свален в Либия
Снимка: архив Reuters

Боен самолет МиГ-23 на международно признатото либийско правителство бе свален над Бенгази в Източна Либия докато атакувал позиции на воюваща с властите групировка, съобщиха военни източници, цитирани от Франс прес.

"Самолетът МиГ-23 се е разбил в района на Кар Юнис, в северозападната част на Бенгази, докато е бомбардирал позиции на Съвета на Шурата", каза говорителят на правителствените сили Насер ел Хаси.

Съветът на Шурата на муджахидините е коалиция от близки до Ал Каида ислямистки милиции, които се бият срещу международно признатото правителство на Либия, припомня БТА.

"Ислямска държава" пое отговорността за свалянето на самолета според американския център за следене на ислямистки сайтове SITE.

Военен източник заяви, че пилотът на самолета е оцелял, след като успял да се катапултира.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 33 - "Те и затова са добре, защото не си разбиха държавата" какво били направили чехословаците?!Чехословакия се разпадна веднага с разпадането на соца. Преди СССР-то.
30
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе какво да кажа освен мощна руска техника .
29
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тез пък къде са тръгнали по съвета на шурата като пред съвета на баджанаците никой не преде.
28
2
 
29
 
! Отговори
до 33 преди 8 години
dnes.bg/world/2016/02/13/pravitelstven-mig-23-beshe-svalen-v-libiia.292886zpravy.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A160211_195030_zahranicni_abaТова са два линка към статия за Сирия от чешки сайт и коментарите на чехите. Пуснете си превод и ще бъдете страшно учудени, че повечето чехи открито подкрепят Русия и са против ислямизирането на Европа.Те и затова са добре, защото не си разбиха държавата и си гледат интереса а не следват евроатлантическите ценности като стадо овце
27
11
 
26
 
! Отговори
до 32 преди 8 години
Да, гладеме бившите соц. държави - Унгария, Чехия, Полша. Там наистина пазят народа си, за разлика от нас. Знаеш ли каква е разликата? Не е в ЕС или НАТО, защото и те са там. Разликата е, че там мразят и в червата руснаците и са ги изхвърлили и изгонили много отдавна. Затова са напред. А колкото до Османската империя - помнете Левски: "Който ни освободи, той ще ни и пороби".
26
5
 
38
 
! Отговори
попа преди 8 години
Все още има *** ,които плюят срещу Русия срещу 10 лв.Тия ***,са забравили ,че от турски робство не са ни освободили САЩ или ЕС , а същита са мълчали гадно и са се надявали да си останем рая.Тия оглупели плоски мозъци не виждат ли откъде идва опасността? Доживяхми Турция да ни пазиVVVVВижте какво правят Полша,Унгария,Чехия и пр бивши соц.Пазят народа си ,пазят сктчанат си и отхвъллят чуждото нашествие,вкл.това на ЕС.Къде сме ние, братя или врагове?Брат кому,враг на кой?Останете си бълг
25
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 28Кери пак заплашва Русия, че ще навлезе със сухопътни сили в Сирия. Забележете, че той не казва, че сухопътните сили ще са пиндостански. Може да са СА, може - турски, а може и български. На когото заповяда.
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на Шурата? баси и съвета
23
3
 
24
 
! Отговори
Кон преди 8 години
Даже не са се постарали да покажат снимка на Миг-23. Показали са Су.
22
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
сирийската армия вчера вече влезе в провинция Ракка и е на 35 километра от летище Табка! Това е новината!
21
5
 
14
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До никКой ти каза?
20
1
 
28
 
! Отговори
ник преди 8 години
Това не е самолет за бомбандиране-който разбрал,разбрал
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стветът на Шурата да не е от български анимационни герои от времето на ранния преход.
18
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ние тука си имаме съвет на шурата на баджанаците с председател боко харам жена му роса плевнеоглу и силно лявоориентираноното им отроче rada the deep
17
2
 
25
 
! Отговори
Обикновен гражданин преди 8 години
Ако късмета е с теб и най-модерен боен самолет можеш да свалиш с едрокалибрена ловна пушка от магазина :) Стелта в Сърбия го думнаха на базата, че краварите си повярвали и минали десетина пъти по една и съща траектория (предварително зададен маршрут на автопилота) и оператора е стрелял на усет. Директно попадение няма, а осколка при взрива на бойната глава го сваля :)
16
31
 
21
 
! Отговори
Бляят преди 8 години
Руска таратайка нормално но е да е свален с някакъв патлак от фиваците
15
20
 
23
 
! Отговори
До 17 преди 8 години
Преди три месеца друго пишехте от Кремъл. *** се целуваше и прегръщаше с Ердоган. Нямаше фесове. Ама сега нови директиви ви сведоха и станаха и станахме фесове . Добре ,че никой не се влияе от кремълските пропаганди по такива форуми с такива ***.
14
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До руските подметки 17 и 19Ами идете да ги защитите тогава. На зла руска ***-зъл прът! От руската дyxова музика сте и двамата боkлyka.
13
20
 
20
 
! Отговори
До 14 преди 8 години
Новини за Путин ще си пускате по Канал Россия. Тук ако не си забелязал, е Блъгария. Нищо ,че ти седиш в офиса ви в крайния квартал на Москва и пишеш от там.
12
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Следващия път руски!