Да останеш влюбен… 83 години!

Джон и Ан сега са над стогодишни, запознали се като тийнейджъри
13 фев 2016 07:41,
28
Да останеш влюбен… 83 години!
Снимка: Reuters

В навечерието на Свети Валентин историите за любов се увеличават рязко. Може би, защото в тях има толкова много обич и щастие, които да развълнуват дори и най-неромантичните хора на планетата.

Преди дни баба Росица и дядо Любен от Разлог трогнаха България със 70-годишния си брак.

Преди празника на влюбените по света разказват историята на Джон и Ан – американците с … 83-годишен брак.

Той на 104 години, тя - на 100. Според християнската организация Worldwide Longest Marriage Encounte те са двойката с най-дълготраен брак в Северна Америка.

Тяхната история е пътуване през 20-и век, разказва "Ди Велт", цитиран от "24 часа".

През 1930 година 18-годишният Джон пътувал с форд родстер-а си през малкото градче Бриджпорт в Кънектикът. Той видял 14-годишната Ан, която се разхождала с приятелки.

Още по темата
Харесал я от пръв поглед и я попитал дали може да я вземе с него в колата. Получил разрешение и оттогава са заедно.

Бащата на Ан имал намеренията тя да се омъжи за друг младеж - за "една по-добра партия" в трудните времена на Голямата депресия.

Вместо да се вслуша в думите на баща си, момичето отпътувало с 20-годишния вече Джон за съседното селище, в което на 25 ноември 1932 година се венчали.

Всички членове на семейството на Ан успокоявали ядосаният й баща, че бракът няма да продължи дълго.

Оказва се, че той продължава по-дълго от повечето бракове в целия свят.

"Тя хареса колата. Само затова се омъжи за мен", шегува се преди 2 години 102-годишният тогава Джон в интервю пред "Ройтерс".

Джон не бил "добра партия" за Ан, тъй като семейството му идвало от Сирия. Когато бил на 10 години, заминали за Америка. Точно тогава избухнала Първата световна война.

Няколко години семейството му се мести от един бежански лагер в друг. По-късно Джон отваря хранителен магазин, който управлява, докато излезе в пенсия.

С Ан имат 5 деца, 14 внуци и 16 правнуци.

"Ние заедно наблюдавахме как този свят се променя", споделя Джон. Животът не винаги се е отнасял добре с него и Ан. Загубват една от четирите си дъщери и единствения си син заради ракови заболявания.

"Без значение колко деца имате, това е най-лошото, което може да ви се случи", казва Ан в интервю по повод 81 години от брака й с Джон пред "Дейли мейл". Най-голямата им дъщеря тогава е на 80.

"Ние просто имаме големия късмет, че се имаме един друг", казва Джон пред "Вашингтон пост".

На въпроса кое е най-доброто от дългия им съвместен живот, двамата отговарят: "Просто това, че сме заедно".
През годините Джон и Ан дават многобройни интервюта за любовта си - как са успели да я съхранят толкова дълго време:

1. Винаги си държим ръцете.

2. Живеем всеки ден осъзнато.

3. Бъди доволен с това, което имаш.

4. Никога не давай повече пари, отколкото имаш.

5. Научи се да приемеш начина на живот на другия. Бракът не е само светлина от слънцето.

6. Ние винаги сме приемали нещата такива, каквито са. Имахме подкрепата на семейството си.

7. Тайната е винаги да признаваш правотата на своята жена.

8. Уважавайте се един друг.

Джон и Ан не познават технологичния напредък. Те нямат нито мобилни телефони, нито смартфони. Фактът, че поколенията след тях са толкова зависими от тези устройства, двамата намират за ужасен.

"Ако срещнех Ан сега, сигурно щях да я потърся в Google, щях да й изпратя SMS или да и се обадя, за да излезем", казва Джон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
0
 
! Отговори
Публично съзнание преди 8 години
Цялата тази романтика,цялото възхваляване на тази любов е прекрасното. Защо тук не прочитам обаче днешните типични опорни точки - Той е педофил,защото е взел 14 годишно момиче. Интересно защо никой не критикува този дядо,че е педофил,а всички критикуват чичкото Евстатиев, защото е спал не с 14 годишна,а с 16 годишна.
19
5
 
0
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 8 години
Като ги гледам тези старци се ужасявам от мисълта да доживея до тяхната възраст. "Изкукали "са напълно най-малко от 3 десетилетия, а са" изперкали "поне от 1.
18
9
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 8 години
Странна работа. Аз за 18 години вече ме е яд само като я погледна. Мен ме вълнуват материалните неща, бизнеси, къщи, коли, а нея духовните и само ми пречи в начинанията, но ако ги зарежа не й идва на ум, че ще живее живот, който е свързан само с оцеляването. Сега екскурзии до Бали, Париж, Дубай и т.н. 2 пъти в годината, има си шофьор, екстри. Вече сериозно мисля да си намеря любовница - мога да си го позволя, а и в къщи вече нищо не ме влече - изчерпахме се, но не мисля да живе с любовницата си.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
20, не чета, не гледам филми или видеа с негативни енергии. Каквото и да ми предлагаш за четене и за гледане и за свидетелски показания, аз пиша от собствения си опит. Не ме интересува какво казва, пише, проучва друг. Имам и доста да споделя относно това, което пишеш в 17 и 18, но не ми се занимава. Няма смисъл.
16
0
 
1
 
! Отговори
Джон преди 8 години
До 11Съветвам те да прочетеш книгата Howard Pittman - Demons An EyeWitness Account/Хауърд Питман - Демоните Свидетелство на Очевидец. На английски е, има я в нета в pdf формат безплатно.
15
1
 
1
 
! Отговори
Джон преди 8 години
До 11Имам и свидетелството на един християнски пастор който попада в клинична смърт и впоследствие духом е преведен през така нареченото "Второ Небе" което е обиталище на нечистите духове от ангел водач като двамата са защитени от Божията сила. Там вижда много неща и какви прийоми използват злите духове за да вредят на хората и да ги отклоняват от истината. Един от тези прийоми е доктрината на прераждането. Описва усещането за това място като отчаяние и безнадежност, напълно лишено от любов.
14
4
 
3
 
! Отговори
Джон преди 8 години
До 11"На човек е определено да умре веднъж, после съдът". След края на човешкия живот, човек е съден според делата си и попада на едно от двете възможни места - ада или рая. Прераждане няма, това е лъжа на дявола една от основните лъжи на дявола подобна на тази че духовете на мъртви роднини се явяват а всъщност това са демони на сатаната представящи се за покойници. Има пътища които се струват прави на човека, но водят към гибел. Повярвай ми, доктрината за преражданията е сатанинска лъжа!
13
5
 
3
 
! Отговори
Джон преди 8 години
До 11Слушай ме казвам ти истината, душите не се прераждат но това е езическа/демонска доктрина присъстваща в езическите религии на мрака. Целта на тази доктрина която идва от дявола е да те накара да мислиш, че имаш безкрайни животи в които да "еволюираш" и затова няма нужда да се покайваш и да се обърнеш към Всевишния и Господа Исуса Христа. Тази стара доктрина се пропагандира от неоезичници като Опра.Истината е че ние живеем веднъж в това тяло и имаме този шанс да се обърнем към Бога и Христа
12
3
 
15
 
! Отговори
Чича Ви Митко преди 8 години
"Тя хареса колата. Само затова се омъжи за мен" - мамка му и живот.. не е мръднал и след 100 години :)
11
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
13, не съм единствената, която знае, че душите се прераждат. Ще ме извиняваш.
10
2
 
8
 
! Отговори
Некой си... преди 8 години
Харесала е колата му, това е нормално. И у нас е така. :)
9
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
7, душите се прераждат. Ако има каквато и да е доктрина, религия, секта, научни трудове и доказателства, фантасмагории за това, че душите НЕ се прераждат, тази работа въобще не ме вълнува. Моят опит и знанието ми показва друго. Не обвързвам никого с това, което знам. Това, в което вие вярвате, не е по-силно от това, което аз знам.
8
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
9, винаги е лесно, когато сте двама. Не ме занимавай с глупости. Загубили две деца,едното било май на 80, като го загубили. Можеш ли да сравниш живота на тези двамата, които се държат един за друг с това примерно да загубиш дете и мъж, които обичаш и сте млади? Ами да си жена, която е загубила мъжа си и трябва САМА да се грижи за децата си? Ами да се грижиш за дете с проблеми, САМА, защото мъжът се е омел? Лежерен е да. Категорична съм.
7
1
 
3
 
! Отговори
Джон преди 8 години
До 4 и 5Не разбирам точно какво искаш да кажеш. Звучиш ми сякаш изповядваш грешната езическа доктрина на трансмиграцията на душите и прераждането в стил Опра? "На човек е определено да умре веднъж, после съдът" се казва в Светите Писания (Послание на Апостол Павел до евреи 9:27). Хубаво е човек да си има половинка с която да се обичат, разбират и да си имат доверие и да имат заедно деца. Причината това да става рядкост е подмяната на християнския морал с масонски доктрини.
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Погледнете ги, на 100 и, как са облечени, каква енергия струи от тях и се сещам за баби те и дядовците в България, за мизерията, мръсотията, за това как ги подмятат в болниците и им изписват ненужни лекарства. А за да е щастлив един брак, наистина трябва много неща да се преосмислят, започнах да чета много книги за разл. м/у мъжете и жените, прил. психология и днес бракът ми е различен и много по-щастлив. Осъзнахме много неща, променихме всичко и "започнахме" живота си на чисто и на ново място.
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смислен живот е живот, в чийто край схванеш и си направиш сметката дали си научил това, за което си се родил да научиш. Какво си дошъл и избрал да научиш няма нищо общо с това дали ще оставиш поколение или колко ще се размножиш. Защото има една истина, че висшата душа може да бъде с всяка,с всяка нисша такава и може да издържи в двойка ако трябва и 100 години, ама защо да го прави, като не й е това целта. Ако целта е да подкрепяш нисшия и да го учиш - да, може. Просто 1 обяснение за дългоВръзка.
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такива души се избират и се намират в живия живот само, ако трябва да си починат и да изживеят заедно един лежерен живот. Ходи се мъчи сам със себе си, без да ти държи някой ръчичката или пък още по-лошо да ти дрънка, че няма да те пуска, пък да те нарита там, откъдето ти си го извадила, та ходи да те видя дали няма да израснеш духовно. На тази втората магистрала се пускат само най-силните, най-смелите и най-желаещите да се издигнат над нисшите души. Да благодарим! На тези, които ни пуснаха!
3
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прекрасно! Това е един смислен живот. Всичко останало е вятър
2
1
 
36
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Хубава история. Щастие и благополучие е когато мъж и жена се намерят и изградят връзка основана на любов, доверие и честност. Тогава светлината и топлината от техните отношения ги сгряват през целия им живот и щастието е от дясната им страна.
1
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евалата на такива хора.Въпреки трудностите през многото години,са останали истински хора с традиционните си ценности.Явно не са били още готови за новите измислени евро-атлантически "ценности"--затова са щастливи и сега...