Всички партии за ясни правила за армията на границата

Военният министър ще решава какви сили да праща
Обновена: 13 фев 2016 07:43 | 12 фев 2016 21:30, Камелия Цветанова
49
Всички партии за ясни правила за армията на границата
Снимка: Булфото, архив

Всички парламентарни партии са се подписали под предложението на ГЕРБ за поправки в Закона за въоръжените сили, с които по-ясно ще бъде определена при какви ситуации армията ни ще оказва помощ на МВР при охраната и отбраната на границите ни.

Целта е да бъдат по-ясни текстовете в закона, обясни депутатът от ГЕРБ Валентин Радев и уточни, че те са съгласувани с вътрешното министерство и с премиера Бойко Борисов.

Радев допълни, че заради усложнената обстановка, не само геополитическа, но и в района се налага, както много други държави направиха, да се използват по-активно въоръжените сили.

В текстовете, които ще бъдат внесени в деловодството на парламента днес, се казва, че въоръжените сили могат да подпомагат Министерството на вътрешните работи и да участват в охраната на държавната граница.

Средствата и логистиката трябва да бъде разпоредена от Министерския съвет, а каква сила ще бъде използвана, ще бъде определена с акт на министъра на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: армияграницазаконГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
До Анонимен Б А НЕМА СИЛИ ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ БЬЛКАРИЯ КАМО ЛИ ДА ИДЕ ДО ИСТАМБУЛ
24
1
 
4
 
! Отговори
Бобо преди 8 години
Наборна армия,и спешна мобилизация!
23
0
 
6
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Още малко да се чудят и след това няма да е нужно.
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Мвр доказа че неможеИменно! МВР не може! Възстановяване на граничната охрана от "онова време", подсилена с новата техника!Стената е необходима и може и да не е желязна. Охраната - да, трябва да е "желязна"! А наказанията за престъпниците - жестоки!
21
2
 
10
 
! Отговори
Ас преди 8 години
Армията трябва да има правото при всяка заплаха за националната сигурност да предприема всякакви действия за ликвидирането на опасността, без да чака някой "орган" да решава дали, как и до каква степен!Мигрантите са агресори, организирани в чужда държава! Действията са описани като агресия от ООН! И всяко масово нахлуване на територията ни трябва да се прекратява със силата, достатъчна за това!Изграждане на стена отдавна е необходимо и няма нужда "НАЧАЛНИЦИ" да го позволят!Орбан е прав!
20
0
 
6
 
! Отговори
Loladimola преди 8 години
Vai, askera po-zle oblechen ot nashestvenicite...bejancite sa vse s puma, adidas, nike....i rakavici imat daje
19
0
 
5
 
! Отговори
Garmen преди 8 години
Auuuuu, s letni shapki i letni tekstilni obuvki li sa tasi zima natovskite askeri v bg?!:-):-):-):-):-)
18
3
 
8
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Истината е в частния сектор.Нека "доброволци" да се организират да "регистрират на место" нарушители,с правото да за ги "обискират" и "глобяват на място".След което да ги "респектират" и "екстрадират".Разбирай - лов,обир,бой,изхвърляне зад граница....Желаещи ще има- от скинарчета до шведи....Конкуренцията ще води към съревнование и високи резултати.Въведе ли се- след месец и един няма да смее да наближи браздата.Челният западен опит на кралица Елизабет: пирати- патриоти!
17
10
 
3
 
! Отговори
ТурчинА преди 8 години
Турция има добър шанс да постигне всичко което иска от България. Тази територия управлявана от сбирщина от политически *** и алчни късогледи политици е шанс за Турция. На Турция е нужен конфликт с България и тя ще си го създаде. Източна Румелия принадлежи на Турция. Това ще е компенсация за Кюрдистан.
16
2
 
7
 
! Отговори
Не сме наивници преди 8 години
Не разбирам кого плашат с тия мигранти.Те завалиите въобще нямат намерение да остават у нас.Щяла Турция да ги пусне.Ами и ние ще ги пуснем.Трябват им 8 часа да влезат и да напуснат.А това,че армията щяла да пази границата е смехотворно.Ние отдавна нямаме армия.
15
1
 
6
 
! Отговори
432 преди 8 години
Това е превръщане на армията в горски стражари и пълна деквалификация!Армията следва да се готви за бой с друга армия на най-съвременно ниво,а не да гони Михаля по горите!Това решение е фундаментална грешка-вместо да я увеличат и модернизират те превръщат войниците в горски кокошкари!Срам!Ликвидират и малкото останало годно за отбрана!
14
0
 
7
 
! Отговори
se преди 8 години
След разрухата на границата пак ще върнат доброто старо време с кучетата, браздите , кльновете и минираните полета.А защо трябваше изобщо да ги премахвате??? демократи разбойници.Сега ако възстановите и СС20 тогава евала. Станбул ще трепери от българската мощ.А и фрегатата ДРЪЗКИ е страшилище за чуждите нашественици по море и суша...
13
0
 
14
 
! Отговори
Андреев преди 8 години
Опасност за националната сигурност има, но това не са емигрантите, а корумпираните образувания, наречени - партии. Така че остава българската армия да се самосезира и да предприеме действия против тях.
12
1
 
15
 
! Отговори
запасняк преди 8 години
Абе джурналята то,че армия нямаме си е вярно,но като пишете за българската такава поне снимката да беше на български войници или вече и това са ви забранили да правите.Доколкото решението да се праща войска по границата напишете нещо си за ГлавнокомандващиО плевел нали онова недоразумение беше против с измислени доводи или сега си е сменил угодническата позиция.
11
0
 
13
 
! Отговори
А преди 8 години
ВЪОРЪЖЕНИ СИЛИ С КАКВО С ЦВЕТЯ И РОЗИ ЛИ БРЕ ??ИЛИ БЕЗЗАЩИТНИ ПОДВИЖНИ МИШЕНИ.. БОСТАНСКИ ПЛАШИЛА ..Я ВСИЧКИТЕ 240тулума И НА ГРАНИЦАТА..
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бежанци от Турция няма и така че всички барабар жени и деца просто трябва да бъдат връщани на Турция като нарушители и на турската и на българската граници, иначе се счита за нападение на Турция срещу България и тогава и нашата армия ще може да навлезе до Истанбул например.
9
2
 
4
 
! Отговори
ОР преди 8 години
Да се чете долу не МВР войски, а Гранични войски, които бяха под шапката на МВР! Някой може да не знаят, но и строителни войски бяха под шапката на МВР.
8
3
 
14
 
! Отговори
ОР преди 8 години
Много хора бъркат ролята на армията, а тя НЕ Е да пази границите! За границите има гранична полиция и жандармерия. Дори по времето на комунизма армията не е пазила границите ни, а МВР-войски, които се водеха под командването на министъра на МВР, а не министъра на отбраната. Така, че всяка жаба да си знае гьола! Да използваш войската за подобни несвойствени дейности е престъпление. А да ще променят закона, за да не е престъпление. Абе то армия не остана бе, а МВР е с двоен щат. Срам и позор!
7
9
 
11
 
! Отговори
Ха,ха,хааааа преди 8 години
На България ---АРМИЯ И НЕ ТРЕБВА.НЕМА ДА МОЖЕ ДА Я ИЗХРАНИ !БЪЛГАРИТЕ --СЕБЕ СИ НЕ МОГАТ ДА ИЗХРАНЯТ....ТА АРМИЯ ЛИ...??!!!ТО , ТОГАВА , АРМИЯТА ---ШЕ ТРЪГНЕ ПО ПРОСИЯ И ПЛЯЧКОСВАНЕ.....!
6
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като им се обадят от Брюксел или от бункера , ще забравят за всякакви правила и армии ! Какво може да се очаква от слуги без достойнство !Без да им наредят господарите ,тези нищо няма да направят !