Владимир Илиев завърши осми в преследването в САЩ

Владимир Илиев също записа място в топ 8 за сезона

© LAP.bg

Владимир Илиев също записа място в топ 8 за сезона

Владимир Илиев записа най-добро си класиране за сезона в Световната купа по биатлон, след като се нареди на осмо място в преследването на 12.5 километра в американския зимен център Преск Айл.


Илиев стартира от 21-а позиция, но направи силно бягане и се класира сред най-добрите осем. Той пропусна четири мишени в четирите си стрелби и измина трасето за 33:13,1 минути. Българинът завърши на 2:08,7 минути зад победителя Симон Фуркад.


Французинът беше втори преди последната стрелба след норвежеца Йоханес Тингнес Бьо, но в нея повали всичките мишени и финишира за 31:04,4 минути. Французинът завърши с две грешки на огневия рубеж.




За Фуркад това е седми успех за сезона и 46-и в кариерата за Световната купа. Той е на второ място във вечната ранглиста. Начело е норвежката легенда Оле Ейнар Бьорндален с 95 победи.


Йоханес Бьо, който вчера победи в спринта, беше лидер до последната стрелба, но там сбърка два пъти и така изпусна победата. Норвежецът завърши на втора позиция на 24,8 секунди след Фуркад и с три наказателни обиколки.


Трети се нареди руснакът Антон Шипулин на 1:11,5 минути с две пропуснати мишени.


Начело в генералното класиране за Световната купа е Мартен Фуркад (Франция) с 917 точки, пред Антон Шипулин (Русия) с 694 точки и Тарей Бьо (Норвегия) с 606 точки.

Ключови думи към статията: