Изникват нови съмнения за точността на списъците с вложители в КТБ

Изникват нови съмнения за точността на списъците с вложители в КТБ

© Анелия Николова

Публикуваните преди два дни списъци на вложители в КТБ не отразявали сметките на вложителите при фалита на КТБ, а показвали пиковите стойности в сметките на хората и то в рамките на 5 години. Това съобщи Нова ТВ, като се позова на пиара на фалиралата банка.


Списъците с имена на политици и магистрати с влогове в КТБ бяха оповестени на 10 февруари, но малко по-късно същия ден синдиците публикуваха корекции на сумите в тях. Оказа се, че част от сумите са сбъркани, след като партии се оплакаха, че нямат толкова крупни суми на влог, каквито първоначално бяха обявени.


Днес и заместник-районният прокурор на Бургас Георги Чинев заяви, сумата, която е имал на сметка в КТБ е по-ниска от обявената от синдиците. Според списъците на КТБ, той имал в банката близо 130 хил. лева в три сметки. "Сметките са две с обща наличност около 70 хил. лева, които след олихвяването са 73 хил лева", заяви Чинев. По думите му това е и сумата, която му е изплатена от Фонда за гарантиране на влоговете в банките, което може лесно да се докаже.


"Аз трябва да се обяснявам, че нямам около 60 000 лева и ако някой твърди, че са били налични, то тогава питам защо те не са ми изплатени и не следва ли това да бъде сторено", попита той.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията: