Kia представи конкурент на Toyota Prius

Серийният хибрид Niro излиза на пазара през есента
12 фев 2016 14:17,
0
Kia представи конкурент на Toyota Prius
Снимка: Kia

В навечерието на откриващия се автосалон в Чикаго корейската компания Kia разсекрети своя нов хибриден кросовър – Niro. Серийният модел ще се появи на пазара през есента, като трябва да заеме място между Kia Soul и Kia Sportage в гамата на марката.

Автомобилът е изграден на напълно нова платформа, създадена специално за хибриди и електромобили. Същата архитектура е използвана и при Hyundai Ioniq, като междуосието при хибридния модел на Kia е 2700 мм.

Задвижването на хибрида е поверено на агрегат, в който влиза 1,6-литров бензинов мотор с мощност 105 к.с., работещ по цикъла на Аткинсън. Двигателят работи в комбинация с електромотор с 43 к.с., 6-степенна автоматична трансмисия с два съединителя и батерия капацитет 1,56 кВт/ч.

Средните нива на вредни емисии СО2 при Kia Niro са 89 г/км. Това е повече от показателя на основния му конкурент на пазара – новата Toyota Prius (70 км). Корейците обаче не са притеснени от този факт, тъй като техният хибрид ще бъде значително по-евтин от Prius.

Въпреки че Niro е типичен кросовър, той може да се похвали с нисък коефициент на челно съпротивление – 0,29. Сред достойнствата на модела са още ниският му център на тежестта, ниските нива на шум и вибрации, олекотената конструкция и многото електронни системи, твърдят от Kia.

Основната технология е комплексът Eco-DAS, който помага на водача възможно най-ефективно да трупа енергия при шофиране и съответно да я използва, когато има нужда от нея.

Още снимки на модела вижте в Auotmedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари