Руският Sherp гази водата, че и сушата

Задвижва се от 1,5-литров дизелов мотор с 44 к.с.
11 фев 2016 13:22,
71
Руският Sherp гази водата, че и сушата
Снимка: Sherp

Кой е най-добрият всъдеход в света? Това е въпрос, който мнозина си дават и на който се опитва да отговори изданието Jalopnik. Според американските колеги това е руският всъдеход Sherp, чието производство стартира през миналата година.

Снимки и видео на машината вече се появиха в интернет пространството. Тя е разработена от Александър Гарагашян от компанията Sherp, базирана в Санкт Петербург. Всъдеходът е оценен на 3,85 млн. рубли, или около 45 000 евро.

Превозното средство е оборудвано със специално създадени гуми с ниско налягане, както и със специални спирачна система и система за окачване на колелата. Всъдеходът е проектиран така, че двигателят му да бъде захранван непрекъснато с гориво дори при продължително движение по сериозни наклони или по вода.

Главната особеност на машината е специално окачване, което е собствено изобретение на Гарагашян. Всички гуми са свързани с въздушни канали с променливо сечение, което може да се регулира. При преминаване на препятствие налягането в гумите се разпределя поравно към всички колела, като им позволява сериозно деформиране.

Sherp се задвижва от 1,5-литров дизелов двигател, производство на японската фирма Kubota. Той развива мощност от 44 к.с., като работи в комбинация с 5-степенна скоростна кутия, дело на компанията Sachs. Максималната скорост е 45 км/ч, а във вода – 6 км/ч. Обявеният разход на гориво е около 3 литра на час.

Клирънсът на всъдехода е 600 мм, а товароподемността му достига 1000 кг. Самата машини тежи 1300 кг. Резервоарът побира 58 литра гориво, но могат да се поставят още два допълнителни резервоара с по 50 литра.

Като опции при Sherp се предлагат допълнителни 90-ватови фарове, 60-амперов генератор, печка и прципеп за теглене.

Видео и още снимки на Sherp вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе виждал съм ги на снимки, но не бяха ли норвежки всъдеходи ?Така ми е останало в главата...
31
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има подобно шведско возило, руснаците само са копирали идеята.С това моторче не може да носи 1 тон полезен товар, да харчи малко и т.н.Идеята е интересна, но е доста стара, шведите отдавна ги произвеждат подобни.Е, шведското е по-качествено по подразбиране.Ползваха двигатели на Фолксваген, доколкото помня. В Канада също ги ползват шведските машини.
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво е това?
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 51Отиди, виж тази страна, природните й условия и сам прецени, каква е нуждата им от магистрали като нашите. Ами нямат си Бойко, нямат АМ!
28
2
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 19 преди 8 години
Нещо не мога да оценя чувството ти за хумор. Подобни машини се правят и другаде - там, където има нужда от такива и пазар за тях. Правят и в Щатите. Само, че на Запад няма ***.от, който да акцентира на националността на конструктора. Сър Алек Исигонис е грък, а Фердинанд Порше създава и Ситроен Дюшево. Генералният директор на "Сухой" се казва Михаил Погосян, а шведът Бу Андершон е пък на ВАЗ. Возилото ще се използва и в европейска Русия всред реки, блата, тундра. Определено не е за нашите магист
27
15
 
5
 
! Отговори
хахаха преди 8 години
като унищожат света ще се возят на такива и ще ловуват хора - българи, грузини, турци, украинци, бе, кво излезне и мърда и става за манджа!
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чак пък толкова емоции за специализирана машина. Трябва им на руснаците- направили са я.
25
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Mr.STARBUCKSХоди се ш.бай с Кончита
24
1
 
14
 
! Отговори
до mr.starbucks преди 8 години
Ако говорим за националности едва ли има в сайта някой които да не признава германия и Япония в лидери в автомобилостроенето.Но това не променя факта че има и други държави които ги бива в това.А тази машина го доказва това.Направи българска машина проектирана с чужди части но добре и на добра цена и тебе ще признаем .Не ни пука че не си германец и не е немско производство а български.
23
1
 
12
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Машината вече има и специална арктическа военна версия ;)
22
3
 
9
 
! Отговори
Горан преди 8 години
Двигателят е японски. Скоростната кутия е английска, е ми няма как да е лошо. Идеята си е руска, и е наистина добра, и добре реализирана.
21
13
 
7
 
! Отговори
хаха преди 8 години
Всъдеходът е оценен на 3,85 млн. рубли, или около 45 000 евро.Браво на Вовата, с един долар вече ще си купиш 15 кила рубли.
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледах видео с този звяр. Страшно проходимо, чупи леда на река и не потъва, а върви по водата като водна бълха! А какъв дрифт прави по леда!
19
2
 
21
 
! Отговори
до mr.starbucks преди 8 години
***, виж клипа и виж какво може тази машина за да видиш какво може този всъдеход. Там чертежи и снимки няма, има демонстрация на живо.
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СТРАХОТНА КОЛА
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази машина не за българи ,българите търсят високо проходими машини за да могат да ги карат в София и всички да ги видят,тая машина не става за тъшкалък а само за работа в места където никой не може да те забележи.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
!! Армегадон! Перничанин сменил Гоуфа с. Sherp!
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как беше руския принцип? - Каквото не се продава, си го правя сам, останалото си го купувам :)))
14
5
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 5 преди 8 години
До Анонимен 5Голям умнико, прочети бе - "Sherp се задвижва от 1,5-литров дизелов двигател, производство на японската фирма Kubota.". Даже не са се изхвърлили да сложат някой голям двигател. Оптимизират, а и сигурно икономически е изгодно. Колкото до английските - нека "Ролс-Ройс" достигне параметрите на руския самолетен двигател АЛ41Ф1 и по-новите (това е на порядъци по-сложно), да го качи на Юрофайтъра, ще ги призная! Всичко тече, всичко се изменя, само твоят мозък остава в ембрионален стадий.
13
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При максимална скорост 8/100 .