Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Пореден епизод от "Яневагейт": "Службите са си на ДПС"

"Бойко затова казва, че Писанчев и Лазаров много добре си работят", коментира бившата шефка на СГС

7 коментара
Пореден епизод от "Яневагейт": "Службите са си на ДПС"

"Службите са си на ДПС“. Това става ясно от публикуван от сайта "Биволъ“ пореден запис на разговор между бившата шефка на Софийски градски съд Владимира Янева и експодчинената ѝ Румяна Ченалова. 

Янева съобщава без никаква условност: "Службите са си на ДПС". И в хода на разговора мотивира твърдението си: "Бойко затва каза: Ми те Писанчев и Лазаров много добре си работят, всичко е ОК, няма да ги пипам."

Ченалова от своя страна отговаря: "Това е последният бастион на тази партия."

Разговорът е проведен на 19 февруари според информацията на "Биволъ".

Сайтът припомня че две седмици по-рано (на 4 февруари) депутатът от Реформаторския блок Атанас Атанасов заявява, че  службите са използвани за "политически услуги на ДПС" и че "влиянието на ДПС в службите е непокътнато". На 14 февруари Атанасов, който е и бивш началник на Националната служба за сигурност,  е добавил, че главният секретар на МВР и началникът на ДАНС са хората, чрез които ДПС узурпира службите за сигурност,  допълва още "Биволъ".

Публичните събития от миналата година се вписват в смисъла на разговора. Докато през декември и януари премиерът Борисов заявяваше, че разработката "Червеи" е пробила и източила информационната система на МВР,  шефът на ДАНС Владимир Писанчев и главният сдекретар на МВР Светлозар Лазаров оставаха на постовете си непокътнати, а оставка подаде вътрешният министър Веселин Вучков.

Той обяви като мотив, че беше отхвърлена предложената от него процедура в Зкона за МВР, която даваше възможност за отстраняването на двамата. Едва след като Вучков си тръгна от МВР,   Писанчев и Лазаров подадоха оставки (на 6 март). По-късно обаче премиерът не им потърси сметка за техните отговорности по разработката "Червеи", а преди три месеца Писанчев бе назначен за консул в Солун.

По повод новата порция записи между Румяна Ченалова и Владимира Янева, че ДПС държи службите, съпредседателят на Радан Кънев напомни, че въпросът многократно е коментиран и за него не е никаква тайна, че под сурдинка е коментирано във всички професионални среди. Това че само ние сме говорили публично не е изненада, това е характеристика на българския политически живот – публично и директно говори само ДСБ, каза той пред репортери в парламента.

Политическото влияние на ДПС е въпрос, който ние спокойно обсъждаме, а не е въпрос на разговор между съдийки, допълни Кънев. Според него то се усеща по интензитета на кадровата политика, поставянето на чадър над хора, назначени по времето на Орешарски и на тройната коалиция. Тук няма нищо ново, освен че ДСБ говори открито това, което другите говорят под сурдинка и трябва да ги записват тайно. Нас няма нужда да ни записвате тайно, за да чуете истината, каза той. Попитан продължава ли все още това влияние на ДПС, Кънев отговори: "Ние противодействаме успешно, процесът върви бавно".

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

7 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Pilgrim
    #7

    Бат Бойко и Цацата да вземат да опраскат ДПС иначе тези двете мацета на средна възраст ще вземат власта, а Делянчо ще отслабне поне с 50 килца. Я вижте Урсула и Ангела как управляват германия, а ние с един вилает не може да се справим.

  2. marij
    #6

    След като Боряна Боцева оправда с некадърната си работа Бисеров, метреса на всяка пария, сега ще поеме делето на Янева и всички ще бъдат чисти...нали за това и плаща ДПС! с нашите данъци...

  3. Асенов
    #5

    Службите са си на ДПС = България си е на ДПС

  4. Nikola Nikolov
    #4

    Абсолютното доказателство за верността на казаното от ген. Атанасов, и по-късно "случайно" коментирано от двете каки, е съдебния фарс с другаря хр.бисер.!!!

  5. Гармиш
    #3

    Някой светъл ден ще стане ясно, че не службите са на ДПС, а ДПС е на службите и тогава мнозина ще преосмислят историята.Докато по времето на реформатора Атанасов у нас вилнееха Тутберидзе,Ершов,Чорни,Златев и цялата руска сволоч.Подариха им най вкусните парчета от баницата на България,а за разнообразие на вицето Бакърджиев му дадоха да се занимава с Газпром срещу комисионна

  6. strobo
    #2

    Поредната порция клюки! Да има какво да дъвче лумпенпролетарията....!!!

  7. Мони_deactivated_1480055728
    #1

    И това си го знаем. Котилото и на "специалистите" и на ДПС бимбашиите е едно и също, а пъпната връв е в ДС-КГБ. А "данък-ДПС" които плащат обръчите от фирми лапащи милиарди от Еврофондове и бюджета ,отдавна отива и за богато възнаграждение на "помощниците"!

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.