Кунева държи на анонимните сигнали в "Антикорупция"

Вицепремиерът подчерта, че законът е политически, не неин
1 дек 2015 08:53,
10
Кунева държи на анонимните сигнали в "Антикорупция"
Снимка: архив Bulphoto

ГЕРБ и РБ гласуваха единодушно "за" подкрепа на Антикорупционния закон, отбеляза вицепремиерът Меглена Кунева, която подчерта, че не бива законът да бива приписван изцяло на нея.

"Това е политически закон, не е моят закон. Това е законът на Министерския съвет, който замина в Народното събрание с подписа на премиера Борисов", каза тя пред bTV.

Кунева обясни, че в разговорите с премиера след това тя му е казала, че може да продължава да разчита на нея и че ще направи такъв закон.

Още по темата

"Той дава възможности за т.нар. неподписани сигнали", посочи вицепремиерът пред bTV и обясни, че става въпрос за анонимни сигнали, които обаче трябва да съдържат в себе си достатъчно факти срещу някого, за да бъде започната проверка.

"Ще дам гаранции на народните представители, разбирам техните притеснения, да не се задвижва държавната машина без факти", коментира Кунева.

"Моят въпрос към обществото е много ясен – искаме ли да знаем навреме с какво имущество разполагат властимащите, искаме ли да знаем конфликта на интереси? Ако кажем, че искаме, то той трябва да мине, а ако не, означава, че няма да мине според интереса на хората", подчерта Кунева.

Според нея, ако хората искат да има стабилна държава, за целта трябва да има стабилни институции.

"Когато сме възстановили България, ние най-много трябва да работим за нейните институции", каза още Меглена Кунева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
И тъй ще стане преди 8 години
И след като приемат закона, жална му майка на кмета на село Тиквениково.Ще бъдеуличен,че е предпочел току що регистрираната фирма на сина си за почистване нашадравана на селския площад,(който не работи от 1989 г.) и на партизанския паметник,в нарушение на обявения европейски конкурс и спечелилите го световноизвестнифирми.Ще му бъде наложен запор на имотите,а кокошките му ще бъдат отнети в полза на държавата...И ще настъпи мир,ред и социална справедливост по земите български в целия свят...
7
0
 
1
 
! Отговори
За Витков! преди 8 години
Нещо да кажеш за казуса Бисеров , Пръмовице?!
6
0
 
4
 
! Отговори
Мъка преди 8 години
Каквито и да са сигналите,проблемът е в проверяващите ги и в действията след това.Съдътиска нотариално заверена декларация,че си корумпиран и си вземал рушвети и тъй като нямакой да подаде такава,те пускат поради липса на доказателства.Не ги интересува,че живееш с пъти над възможностите си и откъде са средствата.По презумпция си невинен,кой и как дадокаже,че офшорките,имотите,крупните парични средства(скрити в чужди банки)са твои иса в резултат на тежка корупция и грабеж?Куче влачи...
5
0
 
4
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
А ние държим на ОСТАВКА на правителството
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съгласно АПК, по анонимни сигнали не се образува производство! Тая мадам законотворка, не знае ли каква е йерархията при нормативните актове?Ще настане голямо топене! Името на читави хора ще бъде опетнено, а хайдуците, пак ще си хайдутуват
3
0
 
5
 
! Отговори
Пръмович преди 8 години
Корумпираният вика Дръжте корумпирания
2
0
 
7
 
! Отговори
симеон преди 8 години
госпожо,Вие сте от миналото. Със вашата позиция подкопавате държавността на Българската държава във името на кариеристични интереси.Време е РБ да се отърве от такива като ваз със анонимно минало и вредно настояще.
1
0
 
5
 
! Отговори
пръмов преди 8 години
Закона не е мой казала Пръмовица и пръцнала !