IPhone 7 може да е без жак за слушалки

Apple цели новият ѝ смартфон да е доста по-тънък
30 ное 2015 21:45, Бойчо Попов
11
IPhone 7 може да е без жак за слушалки
Снимка: www.pixabay.com

Американският технологичен концерн Apple може да премахне жака за слушалки в iPhone 7, твърдят нови спекулации за дългоочаквания нов телефон на компанията.

Стандартният 3,5-милиметров жак за слушалки ще изчезне в iPhone 7, твърди информация от добре информирания блог 9to5mac. Целта е следващият смартфон на Apple да стане още по-тънък и вероятно естетически по-издържан. „Над милиметър“ ще се спести с новия дизайн, твърди информацията. Ако това наистина се случи, то устройството няма да е съвместимо дори със слушалките Beats на Apple.

Вместо това потребителите ще трябва да използват Lightning порта за жични слушалки EarPods или да разчитат на безкабелна връзка чрез Bluetooth. Възможно е до представянето на апарата и слушалките Beats да бъдат снабдени с възможност за свързване чрез Lightning. Други производители вероятно ще последват тренда. Чрез порта Lightning се зареждат последните модели iPhone и iPad.

Според по-ранни спекулации за новия смартфон пък iPhone ще бъде водоустойчив. Сегашният модел iPhone 6S не се рекламира от Apple като водоустойчив, но според различни тестове може да издържи в течност няколко минути. Някои спекулации от последната седмица твърдят, че новият iPhone 7 официално ще бъде продаван като водоустойчив модел.

С това американският концерн ще последва своята конкуренция. Японският Sony започна да предлага водоустойчиви модели смартфони от висок клас, представяйки Xperia Z през 2013 година. Оттогава почти цялата гама Xperia на Sony е водоустойчива.

Galaxy S5 има IP67 рейтинг. Това означава, че той може да бъде потопен до 1 метър вода в продължение на 30 минути и никакви прахови частици не са в състояние да влязат в устройството. Апаратите на HTC, LG и други водещи производители от висшия клас от години са водно и прахово защитени.  

Повече новини за технологии можете да прочетете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: iPhoneapple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
... преди 8 години
Ще смалят жака 3.5 мм с 1 мм . Новина ! Между другото слушалки със жак 2.5мм има от 30 години... ама аз какво ли разбирам ...
6
2
 
15
 
! Отговори
<><> преди 8 години
За сметка на това щял да е 18 инча !
5
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е КАК БЕЗ ЧАЛГИЙКА,НЕ НЕ МОЖЕ,А С БЛУТУУТ СЛУШАЛЧИЦА МОЖЕ ЛИ ДА СИ ПОСЛУШВАМ АЗИСА.
4
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Galaxy S5 има IP67 рейтинг. Това означава, че той може да бъде потопен до 1 метър вода в продължение на 30 минути и никакви прахови частици не са в състояние да влязат в устройството."===Ама че изречение - праховите частици от водата ли се очаква да влязат в телефона?
3
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
колкото по тънък толкова по лесно ще го скършиш като клекнеш и ти е в джоба
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а по следващия ще е с дебелината на водороден атом
1
8
 
46
 
! Отговори
Discovery преди 8 години
Е колко по-тънък да е..., като бръснарско ножче ли??? *** за ябълката!!!