VW ще пести пари, реже версии и екстри

Икономиите трябва да спестят около 5 млрд. евро
30 ное 2015 14:22, Красимир Ангелов
2
VW ще пести пари, реже версии и екстри
Снимка: Reuters

Германският автомобилен гигант Volkswagen стартира план, който предвижда значително съкращаване на разходите и увеличаване на ефективността, за да може да бъде преодоляна кризата Дизелгейт, съобщава Bloomberg, цитирайки ръководителят на работническия съвет на концерна Бернд Остерлох.

Основна част от стратегията за икономии е съкращаването на версиите и екстрите, които предлагат моделите на Volkswagen. Това трябва да облекчи сложността и разходите за производство, благодарение на което се очаква да бъдат спестени около 1,9 млрд. евро.

"Работническият съвет отдавна сигнализира за огромния спектър от варианти на моделите и различните компоненти, които се предлагат. Това усложнява процеса на производство, утежнява логистиката и увеличава разходите", споделя Остерлох. И добавя, че тези икономии могат да доведат до съществено намаляване на разходите, без да се налагат съкращения на работни места.

Съществено редуцирани ще бъдат също така бонусите, които се дават на висшите ръководители на концерна. Програмата за инвестиции пък ще олекне с около 1 млрд. евро на година.

Ще бъдат приложени и други практики за намаляване на разходите и за увеличаване на ефективността, като в крайна сметка трябва да бъдат спестени около 5 млрд. евро, сочи информацията.

Припомняме, че сандалът с дизеловите двигатели на концерна засяга около 11 млн. коли в света.

Още новини от света на автомобилите чететет в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: VolkswagenикономииVW
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
muhaha преди 8 години
Еее хайде сега "Джедай Мастър", случва се! Eдно "К" да се изпусне в този велик портал e простимУ :)
1
0
 
6
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
Сандалът с дизеловите двигатели :D