САЩ притискат Анкара да спре джихадистите

Ако Турция не го направи, я чака сериозен отговор от Европа
Обновена: 28 ное 2015 08:30 | 28 ное 2015 08:30, Камелия Цветанова
132
САЩ притискат Анкара да спре джихадистите
Снимка: Reuters, архив

САЩ настояват властите в Анкара да разположат допълнителни сили на границата си със Сирия, за да не могат да я преминават бойци на "Ислямска държава" и по-специално тези, които се насочват към Европа. Това се казва в статия, поместена в американския вестник "Уолстрийт джърнъл", предаде ТАСС.

Още по темата
Според американски служители САЩ оказват натиск върху Турция да разположи още няколко хиляди военни по границата си със Сирия, за да затвори около 100-километров участък от границата, който ИД използва за прехвърляне на чужди бойци в зоната на бойните действия и за извеждането им от нея.

След като пресекат този участък, терористите чрез турска територия продължават за Европа.

Според цитираните от вестника източници американците са казали, правилата на играта са се променили и границата трябва да бъде затворена. Има опасност от международен мащаб, тя идва от Сирия и минава през Турция.

Става дума за допълнителен контингент от пехота и артилерия. Източници от Пентагона смятат, че за да бъде изпълнена тази задача, може да са необходими над 10 000 войници.

Засега не е ясно как ще реагира Турция, се казва в статията. Официални лица са заявили, че са съгласни, че трябва да се засилят мерките за сигурност на границата и са казали, че те вече са започнали да правят необходимото.

Вестникът пише, че американски служители са предупредили Анкара, че ако тя не съумее да затвори границата и чужди бойци отново успеят да избягат от Сирия и да извършат атентат в Европа, може да я очаква сериозен отговор от страна на европейските държави. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
2
 
! Отговори
Коце Маце преди 8 години
Е, това със сигурност не би могло да се случи !Ако го направят това турците, е все едно да си "откъртят златното кранче" през което получаватконтрабанден петрол за 100 000 000 долара . . . СЕДМИЧНО !!!
76
0
 
3
 
! Отговори
каймакАМ преди 8 години
Хем сърби, хем боли. До вчера се безпокояха , да не би да влезе аскера и да завладее територии , а днес искат обратното. Този път номера няма да мине. Затова Турция пропуска бежанците. Тя има много поводди да навлезе но няма да го стори.
75
1
 
6
 
! Отговори
eli преди 8 години
дано не реши Путин да даде оръжие на кюрдите, че тогава ще стане весело в турция
74
1
 
9
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
Ердоган и банда вече заложиха динената *** на Европа и ЕС....
73
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция стреля по самолети, но не стреля по бежанци. Нали бежанците ще й отворят път към възраждането на османската империя. Само в Германия има 5 млн турци, ако поискат ще си направят държава в Сърцето на Европа. В България има над 1000 джамии, после ми приказвайте, че Путин е лош, зъл, алчен, неговият народ храни нашия. Ако не бяха руските туристи , туризъм нямаше да имаме.
72
1
 
7
 
! Отговори
До: 100 Shop преди 8 години
Ми длъжна е все пак става въпрос за нейната собствена граница. Ако не искат да си я пазят ще дойдат зорлем да им я опазят.
71
4
 
16
 
! Отговори
Шефа преди 8 години
Стига дезинформации бре "САЩ притискали Турция"....Притискат , да помага на бандюгите да грабят Сирия , но Турция се опари и не смее да припари вече в Сирия /чака я руското ресто/!И това за противоставяне на САЩ на Турция , като рисков член на НАТО е мижай да те лажем , знаем че *** в едно гърне!
70
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и аз не получавам пари и ги мразя безплатно Соросидите изродили предатели и продажници .....
69
3
 
16
 
! Отговори
руски трол преди 8 години
пари не получавам...мразя ви безплатно !
68
2
 
10
 
! Отговори
Рачо Капитана преди 8 години
До рамадан къневзначи ,приятелю Кънев ..в новината иде реч ,че Жандармата си нахлупва чалмата и се прави на улава за незаконното преминаване на подобни тъмни субекти през нейната граница ...ама кой както иска така да го разбира...деградация
67
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък питам защо под статия за САЩ и Турция е спомената 10000000 пъти Русия и кой плаща на съветските *** да замърсяват българското интернет пространство? Събота е почивен ден освен това, плащат ли ви компенсации?"Ами защото щатите и Турция са в пряк антагонистичен досег с Русия и случайно Турция ни е съседка,/ както и Русия през морето/, а янките имат интереси в района. И защото сме пряко потърпевши!
66
11
 
8
 
! Отговори
рамадан кънев преди 8 години
От къде ги сваляте тез новини?Пълен абсурд!Който е ходил в Турция знае че това е военно-полицейска държава.Реда е супер строг и всички имат страх и респект към т.н. ЖАНДАРМАНяма начин свободно и безнаказано джихадисти да се разхождат из страната,да прекарват оръжие и бомби да се лекуват безплатно в болниците и т.н. свободия без прякото съдействие на правителството.Това там всички го знаят но страдат от колективна амнезия както ние за това какъв е бил и още е премиерът ни.
65
1
 
33
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Единственото което вълнува Турция в този регион е кюрдите да не направят държава.Щатите традиционно се сещат че "огън не се пали където има бензин, чак когато къщата е пламнала"!
64
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък питам защо под статия за САЩ и Турция е спомената 10000000 пъти Русия и кой плаща на съветските *** да замърсяват българското интернет пространство? Събота е почивен ден освен това, плащат ли ви компенсации?
63
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смяххххххххх.
62
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко му е на САЩ да тегли шута на Цариград, Ангора и Смирна?!
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До :)))Да го тегли. Само че тогава няма да има къде да тича да се оплаква като се напишка в гащите...
60
6
 
29
 
! Отговори
аз преди 8 години
по коментарите под такива статии може да се разбере какви са плюещите по русия. те не са русофоби а просто турци обичащи си турция. но какво да му се... правят в България тогава като си обичат турция. скоро очаквам същите "русофоби" да почнат да плюят и ес щото както е тръгнало любимата им турция ще отиде в блатото. плюейки из сайтовете те си мислят че са фактор. а всъщност са най-обикновенни наемници на турското разузнаване.
59
21
 
5
 
! Отговори
Глупости на куб.. преди 8 години
.....и как ги "притискат" ,бе...ха,ха,хаааааааа....Както Путин , русофилите в България ли...КАТО ИМ РЕЖЕ ПАРИЧКИТЕ ,ЛИ...??!Турция --не се хвърля по червените килими на НИКОГО, като вас...ха,ха,хаааааааааааОБЪРКАЛИ СТЕ РЕЙСА ....!!!!
58
3
 
10
 
! Отговори
disappear преди 8 години
До АнонименСега вече ще стане мазало,краварите притискат джунгалите да се върнат по границите а пак рашките ги чакат там,направо лудница.