Бежанците осеяха Странджа с гащи и шалвари

Ловците бесни, защото мигрантите им гонят глиганите
81
Бежанците осеяха Странджа с гащи и шалвари
Снимка: Булфото, архив

Вървиш през гората и изведнъж замръзваш. Някой си оставил шалварите, друг- чорапите, трети - фланела или дънки. Няколко метра по-нататък - черен чувал, следват пасти за зъби, празни бутилки от турска минерална вода, опаковки от лекарства, памперси, дори... сутиен. Има и долни гащи!

Такава е в момента гледката в Странджа планина. Автори на деянието са бежанците. Те спят в чували, които после изоставят, пият вода, а бутилките хвърлят из шумата, навали ли ги дъждът - събличат мокрите дрехи и ги оставят "за спомен" по горските пътеки, пише в. "Труд".

Един от биваците им - до село Ново Паничарево, близо до пътя Бургас - Малко Търново, показва ясно, че съвсем скоро хора са пренощували тук. Били са поне 20 души. На отсрещната страна на гората някой по-съвестен е събрал отпадъците в чували. За такава уборка обаче не се е сетил никой друг. Пък и да се сети - сред буките няма как да мине камион и да извози изхвърленото.

"Цяла Странджа е залята с боклуците им, потресаващо е", негодуват ловци, горски и местни хора. Наистина на много места почти девствената планина е осквернена, заприличала е даже не на склад за вторични суровини, а на грозно сметище.

А "магистралите", които сами си проправят бежанци, за да влязат нелегално у нас, са през най-красивите места и села в планината.

Тези нелегални "пътища" са поне седем - като се започне от първата - местността Бърдцето край Сливарово, мине се през хълма на село Бръшлян, обявено за архитектурен паметник заради великолепните си къщи, и се стигне до следващите: край село Белеврен, Вършило и Зидарово, уникални с красотата на природата там, Осман баир, близо до село Голямо Буково, и село Близнак - най-предпочитаната дестинация от мигрантите в момента. "Магистрала" минава и през морските курортни селища Резово и Синеморец. Там бежанците минават с лодки и после пеша.

Жителите на скътаните в сърцето на Странджа села първоначално се разтапяха от милост към бежанците. Сега ги е страх и всяка вечер здраво залостват вратите си. В Голямо Буково, ако не друго, поне са обръгнали на страх. Там живее съселянинът им Николай Гьоргов, който преди години уби двама души и яде от вътрешностите им. После, след като стана известен като Канибала на Странджа, полежа в затвора в Ловеч, но заради диагнозата му "шизофрения" го върнаха обратно в селото. То подписки се писаха, то плашеха с бунт местните, но никой не ги чу. Благодарение на страха си от Николай, който сега редовно си пие хапчетата и се е кротнал, всички голямобуковци си сложиха решетки, железни врати и огради.

Страх, страх, ама пак милостта надделява. Кметицата на село Вършило Недялка Добрева преди време разказа как сирийче се загубило през нощта в гората. Изостанало от групата и надуло гайдата. Като се деряло от рев, стигнало до селото. Майка му и баща му също се появили и всичко приключило с щастлив край. След това пък двама сирийци със счупени ръка и крак от падане в дере също потърсили помощ и разбиране от вършиловци.

В тази част на Странджа бежанците се появяват на разклона на селата Габър и Вършило. "Истински Туин Пийкс. Дори самите те се затрудняват да кажат откъде са минали, за да се появят точно тук", разказват граничарите.

Хората в Странджа се ядосват, че природата им е засипана с боклуци. Най-много ги е яд ловците. Не могат спокойно да отидат на пусия. Тръгнат за глигани, а вместо това - натъкнат се на група бежанци. Такъв беше случаят със заловените от генерал Илия Илиев 30 афганистанци на Осман баир, както и с хванатите от кмета на Малко Търново Илиян Янчев мигранти близо до село Евренозово.

"Заради бежанците искаме да ни удължат ловния сезон. Не само засипват с огризките си, но ни пречат да ловуваме спокойно, дефакто прогонват глиганите", редят авджиите. В гората има вълци, чакали и лисици. Наскоро ловна дружинка уби четири вълка и отърва овчарите на село Близнак от хищниците. Бежанците обаче не ги плашат ни вълци, ни глигани, ни чакали.

"Като стоят два дни в гората и никой не ги взема, мигрантите излизат по селата, защото са гладни. Тръгват насам с минерална вода, два-три редбула и хашиш, който дъвчат. Всичко това, за да имат енергия да вървят дълго”, разказват горски служители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
4
 
! Отговори
ГОЛЯМ ПРАЗ!!! преди 8 години
.....така и така ....НЕ МОЖЕТЕ ДА Я ОПАЗИТЕ ...ХА,ХА,ХАААААААА...Я , ПО-ДОБРЕ ГИ ПОСЛОНЕТЕ В НЕКОЕ БЕЗЛЮДНО СЕЛЦЕ----ЖЕРТВА НА ТКЗС И АПК..! ОСТАВЕТЕ ХОРАТА НА МИРА...!ОНИЯ "капиталистически--комунисти"-----първи ше се обрежат !Бежанците ше им платят да го направят....ха,ха,хаааааа....Я, Как се пребоядисаха за една нощ 89-г...??!
41
39
 
7
 
! Отговори
St преди 8 години
Не съм видял български селянин да чисти.Затова се дразнят.Ловците една уборка да направят ги мързи.Търсят само какво да убият.Бежанците никои не са изяли или убили.
40
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Канибала да изяде двама-трима бежанци - и проблема е решен.
39
7
 
11
 
! Отговори
бик преди 8 години
Събирайт шалварите - ще трябват. Щото със шалвар и с вазелиин, а без шалвар нема вазеелин и шеее болиииииии ;) Ох как ще болии. Стягайте се. Онея в паралмента не ги мислете - тех ги оправят с парфюмиран вазелин даже. Я как копнеят по шефовете ;)
38
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ония с по 20 заплати си правят сметка от бежанец по колко стотачки да скубят....няма читава полиция,армия,граничари....да живеее анархията и корупцията важи в измислената държава
37
4
 
19
 
! Отговори
Мигрант преди 8 години
Гъс...гъс....гъста гора.Къде да се изс..ра?Видях два букаи рекох - "Тука !"
36
2
 
56
 
! Отговори
Gudi преди 8 години
*** най-дивото кътче на Родината. Онея с по 20-те заплати къде са?
35
1
 
66
 
! Отговори
оптимист преди 8 години
Само великият Борисов не знае ,че в Странджа бродят нелегални емигранти. И неговото протеже Бъчварова не знае и нехае. Плевнелиев пък зове да ги интегрираме, ако ги хванем. Страхотно правителство си имаме.Чувствам се абсолютно безопасно в България под тяхното управление.
34
31
 
6
 
! Отговори
Глупости на куб.. преди 8 години
"ВЕЛИКИЯ РУСКИ БАЛОН"------наречен "атака", не му стиска да пази границите.ТЪРСИ БАЛАМИ ----ЗА ДА ОЧЕТАТ "ДЕЙНОСТТА"....ха,ха,хаааааааааааа...АМА , УСТИТЕ ИМ "ГОЛЕМИ И ВЕЛИКИ" ---КАТО МОСКОВСКИТЕ ТОАЛЕТНИ....!!!!
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е виновна *** че *** навсякъде, виновен е пазача че я е пуснал !
32
4
 
49
 
! Отговори
Странджанец преди 8 години
ГЕРБ министрите с любовниците си и администрацията си от КАЛИНКИИИИИИ да заповядат да си почистят държавната граница....това е от политиката на вредните,крадливи,не компетентни КАЛИНКИИИИИИИИ
31
6
 
45
 
! Отговори
Странджанец преди 8 години
Не убиждайте бежанците,те нямат вина...виновни са мутренската коалиция на ГЕРБ които са лоялен и коректен партньор на световния тероризъм.....врагът на българската държава е ГЕРБ,вижте само кои лица предатели са в власта
30
4
 
10
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
АКО НЯМАТЕ ТЪРПЕНИЕ ---ЗАЩИТАВАЙТЕ СИ ГРАНИЦИТЕ ...или ОБУВАЙТЕ ШЕЛВАРИТЕ!СТИГА АТАКИСТКИ НАДУВКИ !!!!!!НЕ ВИ ЛИ СТИСКА...?
29
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 40ПОЛЕКО С ПРИКАЗКИТЕ. МОЖЕ И ДА ГИ СЪБЕРЕМ НО ГЛЕДАЙ ДА НЕ ВИ ГИ ИЗСИПЕМ ПРЕД ТУРСКИТЕ ВИ КЪЩИ И ПРЕД ДПС -ПАЛАТИ. ЗА ДА ВИ НАПОМНИМ ДА НЕ СЕ ЗАБРАВЯТЕ ПО НЯКОИ ВЪПРОСИ И ЕДИН ОТ ТЯХ Е СВЪРЗАН С МАЛКО ОСТАНАЛО ТЪРПЕНИЕ ПРИ НАС
28
1
 
48
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Ако ги разрешат за отстрел,ще се решат два проблема едновременно-Хем границата ще се пази без пари,хем ловците ще си начешат крастата!
27
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те шалварите ги оставят в гората, защото имат указание тук да се префасонират по европейски. Мъжете бръснат брадите, променят си облика.
26
46
 
8
 
! Отговори
АМИ , СЪБИРАЙТЕ ГИ.. преди 8 години
...МОЖЕ ДА ВИ ПОТРЯБВАТ!!!ДО СЕГА ---ТУРЦИЯ ВИ ПАЗЕШЕ ГРАНИЦАТА , ЩОТО БЪЛТАРИТЕ НЕМАТ ХОРА И ПАРИ...ХА,ХА,ХААААКО ТУРЦИЯ НЕ ИСКА ДА Я ПАЗИ ------ЗАПАСЕТЕ СЕ С *** И ШАЛВАРИ...ХА,ХА,ХАААААЩЕ СА ВИ ОТ ПОЛЗА ,.....!!!!
25
0
 
56
 
! Отговори
езичник преди 8 години
нека турците каналджии да попрочетат нещо за кърджалийските времена. вкарвайки ислямисти в страната ни те вредят еднакво и на българи и на турци. никой от тия брадатите няма да седне да пита кой какъв е преди да почне да граби и убива наред. заради едните пари големи беди ще ни докарат. ще се стигне до отделяне на зона за тях, но от нея ще бъдат прогонени и турците, не само българите. всъщност по-голяма част от каналджиите са...роми представящи се за българи турци араби и т.н.
24
1
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пуснете една рекламна кампания за евтини имоти в странжда по руските канали за лов и риболов, дайте на първите 5000 сибиряги 10 годишни визи и не им слагайте акциз на водката, дето ще си внесат. гарантирам ви, че кьорав емигрант няма да иска да мине оттам, ще се прочисти за 2 седмици.
23
0
 
33
 
! Отговори
аз преди 8 години
Като пълзят по трамваите в София разни извратеняци как да ги отстрелваме. Психясали всички.