Анди Мъри донесе равенство срещу Белгия във финала за купа "Дейвис"

Шотландцецът донесе очаквана победа за Великобритания

© Reuters

Шотландцецът донесе очаквана победа за Великобритания

Анди Мъри донесе равенството на Великобритания срещу Белгия във финала за купа "Дейвис", който се играе на червени кортове в Гент. След първите два мача на сингъл резултатът е 1:1 успеха.


Домакините поведоха след драматичния успех на Давид Гофен срещу Кайл Едмънд. Белгиецът направи обрат за 3:6, 1:6, 6:2, 6:1, 6:0 след 2.47 часа.


За първи път в кариерата си Гофен съумя да спечели, след като губи с 0:2. Въпреки лошото начало на срещата, той се вдигна и от третия сет до края даде само три гейма на Едмънд.




Очаквано, във втория мач от програмата Мъри стигна до победата. Шотландецът постигна целта си за 6:3, 6:2, 7:5 срещу Рубен Бемелманс за 2.24 часа.


Вторият в света водеше инициативата и до третия сет мачът се развиваше отлично за него. След това белгиецът поведе с 4:2. Мъри отговори с пробив, а в 11-ия гейм подпечата успеха си, като отново взе подаването на Бемелманс.


В събота Белгия и Великобритания ще играят на двойки. На корта ще излязат Кимер Копеянс и Стийв Дарси срещу братята Анди и Джейми Мъри.


Белгийците се стремят към първа титла от купа "Дейвис", а отборът на Великобритания не е печелил от 79 години.


Белгия - Великобритания - 1:1
Давид Гофен - Кайл Едмънд: 3:6, 1:6, 6:2, 6:1, 6:0
Рубен Бемелманс - Анди Мъри - 3:6, 2:6, 5:7