Семейството на удавилото се сирийче е в Канада

Близките на Айлан Курди получиха убежище в страната
27 ное 2015 21:49, Петя Славова
26
Семейството на удавилото се сирийче е в Канада
Снимка: архив, Reuters

Семейството на малкото сирийско момче Айлан Курди, чиято снимка като удавник на гръцки плаж развълнува света това лято, получи право на убежище в Канада, съобщава Франс прес.

Лелята на малкия Айлан, Тима Курди, която живее близо до Ванкувър, съобщи, че канадските имиграционни служби са я уведомили, че ще одобрят бежанския статут за чичото на Айлан, съпругата му и петте им деца, съобщи тв Си Би Си, цитиран от БТА.

От следващата седмица Канада ще създаде въздушен мост, за да приеме 10 000 сирийски бежанци до края на декември. Други 15 000 ще бъдат приети през януари и февруари.

Сърцераздирателната снимка на малкия Айлан, загинал на плаж на гръцкия остров Кос при опита на семейството му да достигне Европа, получи особено силен отзвук в Канада. Сирийското семейство решило да опита опасното прекосяване на морето, след като канадското правителство му отказало убежище. Освен Айлан при пътуването загинаха неговият брат и майка му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
18
 
! Отговори
1 преди 8 години
След 10 години по-голямото братче на удавилото се дете ще взриви сладкарница с бели деца в знак на протест срещу нетолерирането на ислама.
15
0
 
31
 
! Отговори
???????????? преди 8 години
А ,ЧЕ ТОЙ ТОЗ НЕ БЕШЕ ЛИ ТРЪГНАЛ КЪМ ЕВРОПА ДА СИ ОПРАВЯ ЗЪБИТЕ..КЪДЕТО ДЕЦАТА СИ ГИ НЯМА ЗА НИЩО ТА ДАЖЕ И СПАСИТЕЛНИ ЖИЛЕТКИ НЕ ИМ ВЗЕЛ..ЯСНО ПАК СЕ ЗАПОЧВА С МАНИПУЛАЦИИ.
14
1
 
36
 
! Отговори
Щиглиц преди 8 години
Мустафа, детето паднва във водата. Да го вадя ли или ще си праим ново?
13
6
 
21
 
! Отговори
moi преди 8 години
Горката малка душица, колко е страдала. Огън да гори простия му баща. Жал ми е за детето :(
12
2
 
39
 
! Отговори
някой преди 8 години
Хора, спрете! Тия идват, ограничават се в техните млцинства, жалват се, ревЪт, накрая пак са пренебрегнати. Горките. Ами те са всички млади, стройни да ходят да си воюват за свободата. Не да ревЪт, че не ги искат тук и там. Ами от толкоЗ бежанци, мигранти и имигранти па да вземат да се вдигнат и да си извоюват ... каквото си искат. Защо идват насам? Да си пият кафето из Европа. Ами нали са мюсюлмани има много такива държави.... защо тук?!!!
11
0
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
така си е,на плажа в Бодрум се удави детенцето,даже на спасителя си пише на гърба му JANDARMA,не знам ква Гърция я е подгонила Славова..........
10
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Nie ne se sardim na detenceto. A na kovarnata islqmska invaziq, koqto ve4e stana qsna na vsi4ki.
9
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като почнат да ги гърмят друга песен ще запеят.Всъщност те са ***-нали наскоро някакъв талибан ги гърмя в Парламентът им.И какво? Ми нищо.Има доста ненормалници в Канада.Имат си дори света църква на сатана- с обърнатите кръстове дяволските символи и тн и тн. Нека си вземат и няколко милиона ислямисти- екстра ще им дойде тъкмо ще им оправи генетичното наследство.
8
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Gorkoto detence! To nee vinovno za nishto za da mu se sardite!
7
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така им се пада на канадците! Да отглеждат буби...
6
6
 
25
 
! Отговори
ъ-ъ-ъ-ъ преди 8 години
След убийствата в Париж, някакви *** подпалили единствената джамия в Питърбъро - градче с около 70 000 жители. За няколко дни хората в Питърбъро събират пари за ремонт на джамията, а междувременно местната синагога предлага на мюсюлманите, които искат да се молят, да идват при тях. Не че няма радикализирани елементи тук-там в Канада, но положението не е като в белгийските предградия.
5
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бог да прости и Канада! Тия явно са си поставили за цел да налазят и унищожат всички континенти.
4
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нещо се объркахтето не стигна до гърцияСлавова,слабона турски плаж се удави
3
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това преселение е организирано, кой каквото й да казваИ преди е имало войниСамо виетнамците бяха от полза( поосвободиха ни от бездомните кучеtа).
2
1
 
57
 
! Отговори
изнервен преди 8 години
Айде и тези ще ги превземат скоро. Какво правите, бе канадци? Не разбирате ли за какво става дума? Дават статут на чичото, жена му и петте им деца - след 20-30 години само това семейство вече ще са 50-60 души. А взимате още десетки хиляди мюсюлмани. Бог да ви е на помощ.
1
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не Гръцки плаж. Като преписвате поне правилно преписвате