Mercedes-AMG отрече суперколите

Според германците разходите за създаването им са невъзвръщаеми
27 ное 2015 13:37,
3
Mercedes-AMG отрече суперколите
Mercedes-AMG GT. Снимка: Mercedes
Mercedes няма намерение да прави свръхмощна спортна кола, която да се конкурира с моделите на Bugatti, Koenigsegg, McLaren, Pagani и др. Това съобщи Тобиас Моерс, шеф на спортното подразделение на концерна Daimler, цитиран от Automotive News.

Според ръководителя на AMG, инвестирането в подобен автомобил е лоша бизнес-идея, тъй като разходите са огромни, а възвращаемостта е минимална. Така топ мениджърът сложи край на спекулациите, сочещи, че Mercedes обмисля пускането на хибридна суперкола.

„При компаниите, които произвеждат масови модели има корпоративни стандарти и бюрократични процедури, за да може един автомобил да стигне до серийно производство. Именно те позволяват производството на компактен кросовър да им излиза евтино, но същевременно неимоверно оскъпят пускането на суперкола”, обясни Моерс.

Като пример той посочи разработката и пускането в производството на Bugatti Veyron, в който концернът Volkswagen AG инвестира милиарди, за които е било ясно, че няма как да бъде бъдат възстановени от продажбите на модела.

Друг пример е революционното Porsche 959, което през 80-те години на миналия век едва не докара компанията производител до банкрут. Подобно е и положението с хибридното Porsche 918 Spyder, което няма да получи наследник.

Според Моерс направата на подобен автомобил цели само повишаване на имиджа на производителя, а в Mercedes-AMG нямат нужда от това. Топ мениджърът потвърди, че в компанията му подготвят пускането на няколко нови модификации на свои модели, като основният двигател за тях ще бъде 4,0-литровият V8, използван за суперколата Mercedes-AMG GT.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рептилите обичат лукс - дърво, кожа, благородни метали, висока температура и на припек. Никакво бързане, къв спорт кви 5 лв.
2
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Просто нямат концепция и идея за такава кола. Мениджмънта им е доказано калпав, консервативен и рептилски. Силата им е в лукса, не в спорта. Всяка жаба да си знае гьола.
1
1
 
4
 
! Отговори
SV преди 8 години
Оставете това на специалистите!!! Пред Мерцедес са други по-важни задачи. Компанията никога не е била ЗА производството на такива автомобили. Край на глупавите спекулации.