Lada Vesta – скъпа, но се харчи като топъл хляб

Пилотната серия на модела се разпродаде за денонощие
26 ное 2015 13:14,
65
Lada Vesta – скъпа, но се харчи като топъл хляб
Снимка: АвтоВаз

Интересът към напълно новия модел на Lada - Vesta, надминава очакванията на компанията производител, съобщават руските медии. Само за денонощие са били продадени над 2000 екземпляра от модела, въпреки че цените му превишават тези на повечето конкуренти.

Най-достъпната Lada Vesta струва 514 000 рубли в Русия, което е приблизително 14 500 лв. Основният интерес на клиентите обаче е насочен към по-скъпите модификации Comfort и Luxe, които започват от съответно 570 000 и 609 000 рубли (приблизително 16 000 и 17 100 лв).

Един от основните конкуренти, който използва и почти аналогични технологии, е Renault Logan. Цената на този автомобил в Русия започва от само 379 000 рубли, или около 10 650 лв. Стартовата цена на Hyundai Solaris е 505 900 рубли (14 200 лв.), на Kia Rio - 499 900 рубли (14 000 лв.), на Citroen C-Elysse - 479 900 рубли (13 500 лв.), на Peugeot 301 - 514 900 рубли (14 500 лв.).

Според руските медии, успехът на Vesta се дължи на няколко фактора, сред които е и емблемата, която носи. Руснаците имат сантимент към родното си производство, като много от тях вече са имали поне един автомобил Lada.

Модерният дизайн на автомобила, дело на Стив Матин, също се посочва като сериозен аргумент за покупка. За добрия старт на продажбите роля изиграва и богатото за сегмента оборудване. При най-достъпния модел то включва две предни въздушни възглавници, серво на волана, ABS, ESC, EBD, предни електрически стъкла, дневни светлини, централно заключване, бордови компютър др. При по-скъпите версии са налични екстри като фарове против мъгла, камера за движение на заден ход, автопилот, инфо-развлекателна система с тъч екран, 16-цолови колела, датчик за дъжд и др.

При всички модификации обаче двигателят един и същ. Той е бензинов с обем 1,6 литра и мощност 106 к.с. Агрегатът е достъпен с 5-степенни ръчна или автоматична кутии. На по-късен етап ще бъде предложен двигател със същия обем и мощност 114 к.с.

Снимки и още информация за Lada Vesta вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
2
 
! Отговори
Васо преди 8 години
От всички писаници за тази кола не разбрах дали е проектирана с някакво усилване за лошите руски пътища. И колко години е гаранцията против корозия. Та да имаме интерес и ние да я купуваме. Щото цената е приемлива за нова кола.
54
2
 
2
 
! Отговори
До номер 55 преди 8 години
Така е с цената, защото тези модели се произвеждат в Русия. Заводът на "Лада" е собственост на Рено-Нисан Алианс. Но производството е местно т.е. използват си свои суровини и труд. Мисля, само двигателите си ги внасят. Предвид забраната н аПутин да се нася каквото и да е от ЕС, може и да са започнали да ги правят и тях там. Дали ще се появи в Европа - не знам. По-скоро смятам, че няма. Тук от групата залагат на Дачия и няма да допуснат "канибализъм" между моделите.
53
1
 
3
 
! Отговори
Lada Urban брой1 преди 8 години
През 2015 г. автомобила посочен по-горе в името на поста излиза Серийно от завода без подкалници :) Питам в магазина: така не се ли цапат двигателя и фаровете с кал и *** ? Отговор: а, да, цапат се, ама не й пречи, работи си нормално и така :) :) Та реших и я поръчах, до месец ще я доставят. Цвят сив металик, серво, ABS, лети джанти, подгряване на седалките - имат напредък братушките. Предния ми автомобил - Лада 1500 - на 30 г. и на 540 хил. км. влезе в Надин на собствен ход :)
52
3
 
8
 
! Отговори
! преди 8 години
В европейския съюз ще е след средата на 2016, питал съм лично лада.ру. Ще я покарам на тест-драйв и най-вероятно ще си я купя. Съотношение качество цена екстри според мен си заслужава. Карал съм нова самара, ако трябва да съм честен съжалявам че я продадох, бях много доволен. Имам си принцип всяка кола да ми е по-добра от старата но за тази лада може би ще направя изключение и за 1ви път обмислям да имам 2 коли! всяка с предназначение. Аз с ладата, жената каквото си хареса!
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
преди два часа прочетох - "фарове против мъгла" - още се кефим! брао диане, брао пенев!
50
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, новата кола си има предимства.Но това не е кола, а поредния куц опит на руснаците.Дори бедняци не биха я купили, защото на никой не му се занимава само с ремонти и ядове.
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От мащабите идва разликата. Малък народ сме (че и овце). В Русия каквото и да продаваш, все едно го продаваш "на едро".
48
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де, хубава е. Купувайте си я. Ама си я купете, не само да я хвалите. Защото сега - хвалите я, хвалите я, съберете парички и пак за западна кола ги дадете.
47
0
 
1
 
! Отговори
Онзи с "и кратк преди 8 години
Оооо, колко съм ***. Точно "и с ударение" имах предвид, не "й". Благодаря, Джедай Мастър!
46
1
 
4
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
До До 46Той има предвид удареното и, с което се означава местоимението, а не "й". "Ще излязат всичките й дефекти - т.е. нейните дефекти.
45
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Била скъпа, но много се харчи - да бе :))))Кого лъжете бе, това да не е Айфон ?Те телефон не могат да направят, че кола ли ?
44
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-добре да си взема Дачия - доказана и евтина машина.Лада-,доказани консерви, а и като е пипал пиян руснак... даже не искам да ми говорите за качество!Затова няма да видите никакви руски стоки по магазините. Защото са некачествени.
43
17
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До любящите руски лади писачи в този сайт!Прекрасна е! Пожелавам ви цял живот да се возите на руски коли! Да ви е честито!
42
1
 
4
 
! Отговори
До 46 преди 8 години
Иййййй, не се излагай...
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хм, в коментарите не можеш да напишеш буквата "и кратко". Днес.бг, излагате си.
40
4
 
10
 
! Отговори
ще стане ясно преди 8 години
Определено колата има добър дизаин, изглежда много добре. Щом се купува толкова много, значи до 4-5 години наяве ще излезнат всичките ѝ дефекти. Така че след 4-5 години със сигурност ще стане ясно дали си струва да се инвестира в Лада или не.
39
0
 
24
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Пичове стига де... Ясно, че може да си купите това-онова и че колата не става... Никой не ви е забранил да си купувате Мерцедеси и Поршета и да си ги карате, но не всички имат възможност да си купят чисто нови S класи и частни самолети както правят 90% от българите. Тази кола е за хора с малки доходи.
38
11
 
12
 
! Отговори
Мужик преди 8 години
Когато богатите руснаци почната да карат Лада мога да се замисля и аз, сега карат масово немски и японски коли, а ладичката е за водкаджийте!
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ми купи си каруца с магаре бе , кой те кара насила да купуваш
36
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма да си купя чисто нова кола с лукс оборудване, пък било то и Лада, а ще си купя 10 годишен германски кашон правен от турски емигрант, на който тепърва му почват ремонтите и проблемите.Не, благодаря.