Прокуратурата започна разследване на катастрофата в тунела "Витиня"

Прокуратурата започна разследване на катастрофата в тунела "Витиня"

© botevgrad.com

Софийската окръжна прокуратура е започнала досъдебно производство срещу неизвестен извършител във връзка с катастрофата днес в тунела "Витиня" на автомагистрала "Хемус", в която загинаха трима души, а, по последни данни, 13 са пострадали. При произшествието катастрофираха над 50 автомобила, а ваденето на хората от тунела продължи с часове.


Сред пострадалите има 9-годишно момиче, седем жени и петима мъже, един от които е с опасност за живота. От настанените в болнични заведения са установени трима водачи, взети са им кръвни проби за химически анализ. 


Фотогалерия: Верижната катастрофа в тунела "Витиня" >




Работи се по всички възможни версии за възникване на катастрофата, информира МВР. По първоначални данни причината е несъобразена скорост и нестпазване на дистанция. Експертите пред БНТ отрекоха слуховете, че разлив на масло е довел до инцидента.  


Произшествието стана около 13 ч. в платното в посока към Варна, което остава затворено и към 21 ч. 
Леките автомобили се пренасочват по път I-1 София – Ботевград, а тежките камиони могат да използват като обходен маршрут пътя I-6 София-Бургас.


Екипи на пожарната продължават работата по изваждане на засегнатите автомобили от тунела.


Пътни полицаи регулират движението и оказват съдействие на преминаващите.


От "Пътна полиция" призовават водачите на моторни превозни средства да спазват указанията на патрулите, да шофират с повишено внимание и съобразена скорост.

Ключови думи към статията: