Дизелгейт може да стува ?78 млрд. на Volkswagen

Подобно развитие на нещата би бил най-лошият сценарий
6 окт 2015 18:56,
14
Дизелгейт може да стува ?78 млрд. на Volkswagen
Снимка: Ройтерс

До 78 млрд. евро може да коства дизеловият скандал на Volkswagen Group, сочат изчисленията на швейцарската банка Credit Suisse, съобщава CNN.

Подобно развитие на нещата би бил най-лошият сценарий, уточнява изданието. Но все пак от германския концерн обявиха, че планират да похарчат около 6,5 млрд. евро. за да се справят с проблема, който засяга почти 11 млн. автомобила от марките VW, Audi, Skoda и Seat, оборудвани с дизеловия двигател EA189 - 1.2 TDI, 1.6 TDI и 2.0 TDI.

Проблемът нараства от факта, че има хиляди нови коли с този Евро5 агрегат, които са блокирани при дилърите и няма как да бъдат продадени. Ще трябва да се платят глоби и да се обезпечат колективни искове на клиенти, като освен това концернът ще трябва да намери решение за оптимизиране на мотора, което да удовлетвори собствениците на такива автомобили. Възможно е и много от клиентите на германската компания да се насочат към други марки автомобили, прогнозира изданието.

В най-добрия случай Volkswagen Group ще трябва да похарчи 23 млрд. евро, или около 3,5 пъти по-висока сума от предвидената, пресмятат от Credit Suisse. Ако обаче се случи най-лошият сценарий, то необходимата за справянето с проблема сума ще бъде около 7 пъти по-висока от нетната печалба на концерна за миналата година.

Още по темата четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DANO FALIRA GERMANIA I GERMANZITE DA TARSIAT RABOTA V BALGARIA--DAI BOGE.
6
1
 
2
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
До Анонимен 3 Добър коментар с една забележка : Фюрера е жив и ще живее докато следваме идеите Му !
5
0
 
2
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
До Край Не мога да разбера защо са ти сложили минуси разни 3/4 *** ! Твоя призив е напълно логичен не само за търговските измами , но и за раковите заболявания от полуфабрикатите и никаквия контрол по БДС. Тук никой не се интересува от профилактиката . като стане скандал го замазват и се оправдават ....
4
3
 
10
 
! Отговори
Край преди 8 години
Завода във Варна за дизелови двигатели беше затворен 2006г. защото двигетелите не отговаряли на еколигичните изисквания на ЕС. Тогава за българските семейства останали без хляб никой не рева. ИСКАМ ЗАТВАРЯНЕ НА ФОЛСВАГЕН за измамата. Не пазарувайте в Кауфланд, Лидъл, Била, Карфур и пр. Почти няма българска стока. Маслото с краварката в ъгъла да си го ядат швабите.
3
2
 
4
 
! Отговори
И да ги закрият тия, преди 8 години
малко им е! Всеки лъжец трябва да бъде анихилиран!
2
2
 
23
 
! Отговори
КуКлКл преди 8 години
Мамата си трака ...САЩ яко вкарват Европа в филми ....икономически бежанци , дизелови глупости .........да не говорим за санкциите към Русия ......в очакване съм на следващия хАмерикански ход ....
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една фирма се оказва, че е десет пъти по богата от Бйлгария! ! ! Закривай държавата