Вигенин захапа Кунева за Шенген

Според социалистът вина има и Румяна Бъчварова
14
Вигенин захапа Кунева за Шенген
Снимка: архив Булфото

Ако въпросът с частичното ни присъединяване към Шенген не бъде решен до края на годината, това ще е провал на правителството и лично на вицепремиера Меглена Кунева, смята червеният депутата Кристиан Вигенин.

Решението за приемане на България и Румъния в Шенген отново ще се отложи и няма да се обсъжда тази седмица от вътрешните министри на ЕС, съобщи по-рано БНР, позовавайки се на европейски източници.

Още по темата

Българското правителство се надяваше на редовното заседание на Съвета по правосъдие и вътрешни работи на 8-и и 9-и октомври да се гласува решение за частично присъединяване към европейската зона без вътрешни граници. В дневния ред обаче са залегнали проблемите с бежанците и граничния контрол.

"Въпросът с Шенген беше обявен като ключов приоритет на правителството", припомни Вигенин. Той призна, че ако наистина решението се отложи, социалистите ще бъдат много неудовлетворени, защото като опозиция подкрепяха всички действия на правителството по този въпрос.

Според Вигенин е имало и некоординирани позиции на Кунева и другия вицепремиер Румяна Бъчварова за присъединяването ни към Шенген.

След искането на "Атака" България да стане част от международната антитерористична коалиция, инициирана от руския президент, той посъветва националистите преди да излизат с подобни рискови и ненавременни инициативи да отговорят на въпроса: "Защо станаха част от управляващата коалицията?"

Целта е единствено да се повдигне тема, която да се използва в предизборната кампания, а иначе възможностите за участие на България в каквито и да е коалиции може да се обсъжда само след решение на Съвета за сигурност на ООН, отсече соцдепутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин е заповядал на България да не влиза в Шенген, но ако все пак някои настояват за това, той знае какво да прави по въпроса.
9
1
 
1
 
! Отговори
селянин след 1944 преди 8 години
Ми то ако оставим на тебе в дълбоката Тундра ще ни закараш. Браво на Кунева, нищо че е червена снаха , върши десни неща жената (всъщност тя и по потекло си е дясна).
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
KAKAV SHENGEN BE --VOLEN VI PRIZOVA ZA SAUZ SAS BRATSKA RUSIA.
7
4
 
8
 
! Отговори
Koki преди 8 години
този долен ляв ... лалугер отдавна не беше излизал от дупката си .. явно са се заиграли повече със съсела
6
1
 
11
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
Абе,Вигенчо,баш за Шенгена ли си я захапал,бре момче ?
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има ли наивници които наистина искат да ни приемат в Шенген. Горов съм да губя 5 мин всеки път на границата ама и идващите у нас и излизащите да бъдат поне малко под контрол. Също и мигрантите - да си ги дундуркат в Шенгенското пространство
4
4
 
13
 
! Отговори
младен преди 8 години
До анонименТо и да сме в ЕУ не ни трябва ама...кой ни пита
3
4
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Ако не ни приемат в шенген и това заради Кунева и Бъчварова браво на тях да направят нещо добро за България и те. Шенген въобще не ни трябва така сме по добре.
2
4
 
13
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 8 години
Между Влагенин и Куневица избирам Мис: Кюстендилска слива.
1
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не го понасям, но е прав за Кунева и за искането на Атака.