Томов: Прави се опит да бъдат оневинени гробокопачите на ЦСКА

Томов за пореден път подчерта, че при неговото управление ЦСКА не е генерирал дългове

© LAP.bg

Томов за пореден път подчерта, че при неговото управление ЦСКА не е генерирал дългове

Бившият основен акционер в ЦСКА Александър Томов публикува в официалния си профил във "Фейсбук" мнението си за случващото се в ЦСКА.


Той отрече клубът да е изпаднал във фалит, докато той е бил начело, и подчерта, че по време на управлението му клубът не е регистрирал нови дългове.


За да се защити, той използва публичните регистри и заяви, че всеки може да установи липсата на регистрирани негативни финансови резултати от дружеството.




Томов също така обяви, че вещото лице, направило двете коренно различни оценки за състоянието на ЦСКА, очевидно е било заблудено, а клубът – умишлено фалиран.


Томов смята, че през пролетта отборът е бил умишлено фалиран чрез неплащане на остатъчната сума от около 800 000 лв., което не е представлявало финансова трудност за тогавашните мажоритарни собственици.


"Тези лица публично обещаха да направят това плащане, което гарантираше оставането на ЦСКА в А група", пише бившият политик.


"Срещу ЦСКА беше извършено силово посегателство през периода февруари - април 2015 г. Бях "помолен учтиво" да напусна, беше изгонен треньорът Младенов. Сега се прави опит гробокопачите да бъдат изчистени от глупостите, които направиха. Няма да мине. ЦСКА ще се възкреси въпреки всички змии", каза още Томов. 

Ключови думи към статията: