Отпечатъкът за болницата – направо от МВР-то

И в Турция така борели фалшивите лекарски прегледи
Обновена: 6 окт 2015 16:52 | 6 окт 2015 16:30, Камелия Цветанова
75
Отпечатъкът за болницата – направо от МВР-то
Снимка: архив Булфото

Според здравния министър Петър Москов няма нищо ново и странно в персоналния пръстов идентификатор, който всеки здравноосигурен пациент ще има от началото на следващата година.

"Всеки българин, който вади лична карта, има пръстови отпечатъци в системата на МВР и няма никаква причина информационната система на държавата да не бъде свързана с един такъв много прост и автентичен начин за идентификация", обясни той.

Още по темата

Освен това в процес на разработка е специално приложение, което ще се тегли от сайта на здравното министерство и НЗОК и ако има здравно събитие, телефонът ще ви алармира.

"Ако искаме да спрем кражбите, фалшивите прегледи, фалшивите хоспилизации, измамите с лекарства и харченето на пари от НЗОК, това е начинът", защити идеите си Москов.

По думите му чисто технически става въпрос за четец и никой няма да взима пръстови отпечатъци всеки път при преглед.

Здравният министър даде като пример Турция, където проблемът с фалшивите прегледи и хоспитализации е решен с вземаме на отпечатък от цялата длан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
3
 
! Отговори
до полиневропатия преди 8 години
Грубо неразбиране на т нар.Система "Личен лекар"Това е еквивалент на Хипократ !!! Това е системата към която некомпетентни медии и угаждащи политици подходиха не коректно ,защото няма па -правилно от това да те лекува познаващ те лекар .но щом ви харесва да се делите на органи като в месарница ОК!!!
58
0
 
3
 
! Отговори
истина преди 8 години
Идеално е решението да има лимити за самите пациенти.Всеки да си знае какво му се полага.И би било много полезно държавните болници да са на финансиране от солидарната сума , а частните само на частно и от доброволните фондове.
57
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комуто не харесавидеята нека не забравя, че Цветанов въведе правилото - всеки човек е виновен до доказване на противното.
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Права на човека, ама човека има и задължения.....Първо на летището трябав да те проверят дали си терорист - ДНК, проверки от зъби, слюнка, ириса ти, скенер....в САЩ така действат. Това е свързано със здравната система - плащаш ли осигурвки, превозваш ли незаконни товари....това е свързано с митницата и с данъчното - за десет минути разбират всичко от теб, а те скъсват от проверки....
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винаги съм се чудил защо НЗОК не е свързала данните си още със МВР и армията. А също и с митниците. ето че се намери кой да го направи. Браво на Москов ако го направи. Нали говорим за цифровизация - всичко трябав да е в една електронна система.
54
2
 
3
 
! Отговори
полиневропатия преди 8 години
До Анонимен 64Проблемът е:1. 320 частни болници, закачени за НЗОК,с ПРЕДВАРИТЕЛНО ПЛАЩАНЕ С ДОГОВОРИ! Щом са частни да не получават пари от държавата? Да си събират клиенти и да печелят! Това е смисълът на ЧАСТНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО!Нали така, г-да ЛИБЕРАЛИ - РЕФОРМАТОРИ ?2. На лекарите ДА СЕ ЗАПЛАЩА ЗА ЛЕЧЕНИЕ, а не за минала през кабинета бройка. 3. Порочната, античовешка систем"Общопрактикуващ лекар"- и той "частник", ама на твърдо плащане от НЗОК?4. РЕЗУЛТАТЪТ да е факторът за плащане!
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 55Ами за теб не е трудно - ти и цялото ти семейство имате пръстови отпечатъци заради "почетна служба и заслуги към джебчийството". Свикнал си с мастилото. ЗатУвЪ ривИеш простакелски и илитератски.Пък ние говорим за права на човека, за обида, обвиняваме гениалното хрумване на ВЕЛИКИЯ РЕФОРМАТОР за налудничаво, засягащо достоинството на хората.Прозираме начин за масово отблъскване на хората от здравеопазване, и средство за ограбване на здравните им вноски. Сегашите са недостатъчни.
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде в "реформата"на Москов се намира "ПЛАНЪТ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ПАЦИЕНТА"?Къде е премахването на корупционната структура "Личен лекар", който дори кръвното на киентите си не мери, но взема за тях от НЗОК над 2000 лева. И работи на още 2 места и има 3 лаборатории? Как лекар без специалност ОПЛ е личен лекар и коригира лекаря-специалист? Това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!Как се измерва КАЧЕСТВОТО И РЕЗУЛТАТЪТ от работата на лекарите? ЗащКъде е ПРЕКИЯТ ДОСТЪП НА БОЛНИЯ ДО ЛЕКАР - СПЕЦИАЛИСТ?Къде е КОНТРОЛЪТ?
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пряка налудничавост! Тоя *** да е чувал нещо за права на човека? Той се гаври с народа! Да му проблясва в закърнелия мозък, че отпечатъци се вземат от престъпници? Така се е вживял в ролята си на диктатор, че ИСКА ДА НИ ОТКАЖЕ ОТ ЛЕЧЕНИЕ, за да осигури на съпартийците и съправителствениците си повече пари за грабеж!!! ТОЯ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПОЗОР И НАЙ-ГОЛЯМОТО НЕДОМИСЛИЕ В УПРАВЛЕНИЕТО ОТ 25 ГОДИНИ НАСАМ. Нищо,че играе тенис с Борисов. Толкова по-зле за Борисов. Незабавно уволнение. ПОЗОРРР!
50
0
 
7
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
А министърът на здравеопазването- директно в психиатрията
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ползването на пръстови отпечатъци и форма на ретината са чудесно средство за 100 процентова идентификация. Отиваш в банката? Много добре! Просто не забравяй да си вземеш ръцете и очните ябълки със себе си и туй то! Няма да мъкнеш (и губиш) паспорти и прочие мукулатура!
48
0
 
4
 
! Отговори
лелеее преди 8 години
Та това е въведение към чиповете на сатаната.Направо да ги слагат и ще мирясат
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
POLICEISHTINA LASNA KATO ZLATEN LACH V ZDRAVEOPOAZVANETONALI BEZ LICHNA KARTA NEMOJE DA VLEZESH V BOLNICA ,A VSEKI IMA PO EDNA KARTASASHTOTO DA VAJI I ZA LEKARSTVATA I PREGLEDITEBOLNITE NE SA PRESTAPNICI NA ZAKONA ZA DA IMSE VZIMAT VSEKI PAT OTPECHATACI -KADE SA NI PRAVATA NA CHOVEKA BEZ PRESTAPLENIE DA VZEMASH OTPECHATAK TOVA V LAGER LI SME ILI POLCEISHTINA NAVSEKADE I VAV VSICHKO OSTAVKA OSTAVKA OSTAVKA
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
има една проста аритметика ,за която не са нужни пръстови отпечатъци и тя най-просто е ,ако едно отделение има три легла и клиничната пътека е за три дни ,то за един месец следва да преминат тридесет човека т.е 30кл.пътеки по три дни т.е не може да се отчетат 130кл.пътеки които да заплати касата,защото не може да лежат по 4 човека на едно легло -Всички останали простотии-чекиране пръстови отпечатъци ,секрет за ДНК анализ е хрърлен прах в очите на хората и отчитане на дейност печалби за някой???
45
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че то в България всичко е Фалшиво И Фалшиви отпечатъци сега ще си имаме ФАЛШИВИ МИНИСТРИ КОЛКО ЩЕШПАЛЯЦИ
44
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Старците със старите зелени паспорти дали имат отпечатъци в МВР-то?
43
0
 
17
 
! Отговори
dp преди 8 години
Направо от МВР друг път - там НЯМАТ отпечатъците на повечето хора.Виж, ако в болницата ти вземат отпечатъка няма съмнение, че ще го споделят и с МВР и с когото там им потрябва на гадините по кабинетите.Наглостта им е станала безобразна, догонва нивата от 80-те години. Как свършиха тогава и те си знаят и въпреки това не се спират...
42
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"И в Турция така борели фалшивите лекарски прегледи"-----МинистЪре, а знаеш ли в Турция как лекуват маясъл? :)
41
4
 
23
 
! Отговори
На Буров чичата преди 8 години
Турция !!!!! Ооооооооооо!!! Спирай ,,белото,, ,Москов, ,,белото,,...
40
4
 
19
 
! Отговори
ШШШ преди 8 години
Ей Москов, знайш к'ъв отпечатък ще ти дам, ще си го носиш цял живот :)