В "Реал" се заражда конфликт между Бенитес и Бензема

Бензема е недоволен, че твърде често е сменян от Бенитес

© Reuters

Бензема е недоволен, че твърде често е сменян от Бенитес

Нападателят на "Реал" (Мадрид) Карим Бензема изрази разочарование, че твърде често е сменян от треньора Рафаел Бенитес. Френският национал заяви, че остава спокоен, въпреки че не се чувства приятно.


В неделя Бензема започна като титуляр и откри резултата в дербито с "Атлетико". В 77-ата минута той беше сменен, за да влезе полузащитник, но дефанзивната тактиката на Бенитес не сполучи и "дюшекчиите" изравниха в края.


"Вярно е, че ми омръзна да бъда сменян. Всеки път на електронното табло се показва №9. Не знам защо. Питайте треньора", каза Бензема, цитиран от AS.




"Аз оставам спокоен и ще продължа да работя здраво, за да не бъда сменян. Треньорът ме смени по дефанзивни причини. Той е човекът, който решава кои да влязат и кои да бъдат сменени. Аз съм тук, за да помогна на отбора", допълни той.


Бенитес настоява, че няма никакъв проблем с Бензема и медиите преувеличават ситуацията. "Той се справи много добре, но го смених, защото се нуждаехме от освежаване по крилата. Балансирахме отбора и в същото време запазихме атакуващата си сила с Кристиано и Гарет Бейл."


"Ще сменя Бензема отново, ако се наложи. Той е феноменален футболист. Нека да е ядосан. Така ще бъде още по-амбициран и може да сте сигурни, че следващият път ще вкара два гола, а не един. В "Реал" има по-малко проблеми, отколкото пише в пресата. Хората преувеличават твърде много", допълни испанският специалист.


По темата се изказа и френският национален селекционер Дидие Дешан. "Аз няма да сменя Бензема. Той е отборен играч, който е много важен за нас. Карим винаги иска да бележи, но головете не са всичко, което той ни дава", каза Дешан на пресконференция днес.