Кампания 2015: Да се отвълчим

Кампания 2015: Да се отвълчим

© Биляна Рилска

Да се отвълчим" - с този предизборен девиз агитира за местните избори Димитър Слатински, кандидат за кмет на Самоков. Атрактивният му плакат, който вместо "купуването и продаването на гласове е престъпление" гласи: "Купувайте и продавайте, па дано не ви фанат", набира популярност в социалната мрежа "Фейсбук".


"Дневник" случайно засече Слатински на спирката на пл. "Орлов мост" в София с агитационната табела на гърдите му и броеве на в. "Стършел" в ръка. "Продавам ги по 50 ст." и така си финансирам кампанията", обясни той. Хвали се, че за първи път реално участва в избори. Искал да се кандидатира и преди осем години, но му отказали регистрация.


Предизборната програма на Димитър Слатниски е на гърба на плаката му.

© Биляна Рилска

Предизборната програма на Димитър Слатниски е на гърба на плаката му.




"Кандидат съм за кмет и общински съветник в Самоков на Българската радикална левица", каза Слатински. "Те са много крайни, аз исках да съм от дясното, ама не стана", довери той.


За пътуването една спирка Слатински успя да разкаже още, че работи в София като пазач и днес е свършила 48-часовата му смяна. Не се смущава да агитира и в столицата, защото и "тук има много хора от Самоков".

Ключови думи към статията: